Wat gebeurt er met een burger die haar vertrouwen in de rechtsstaat verliest?

citaal Albert Einstein

Als je van liefdesverdriet al een ‘scorned woman’ kan worden
 wat gebeurt er dan met een burger die
haar vertrouwen in de rechtsstaat verliest?

Hel is nog niks…

Op 31 mei geloofde ik nog ferm in mijn rechtsstaat. Het voelt als jaren geleden. Op 8 juni 2019 schreef ik https://beroepseer.nl/blogs/alles-is-te-koop-het-is-alleen-een-kwestie-van-betalen/ over hoe ik me in het verhaal van Roelie Post had verdiept en hoe ik haar uitvoerig onderstreepte boek aan Sigrid Kaag had verzonden in de hoop dat zij Roelie zou helpen.

Precies een maand geleden tweette Post: https://twitter.com/roelie_post/status/1136602173872250880

«Begin van een regeling, eind van de maand heb ik weer geld. Voor de rest, kinderrechten, ga ik verder met de strijd.»

Het is vandaag 6 juli 2019. Ik had volgens Twitter gisteren een belangrijke tweet gemist. Ja. Inderdaad, vanochtend las ik: https://twitter.com/roelie_post/status/1147147956178554881

«Net gehoord dat de @EU_Commission haar beloftes aan mij niet nakomt. De toegezegde betaling is geblokkeerd door @GOettingerEU’s services. @TimmermansEU @MartinSelmayr gaven geen politieke instructies, dus… einde verhaal. Oftewel: hoe maak je iemand kapot.»

Mijn reactie naar haar was dat helemaal niemand haar kapot gaat maken. Alles wat haar kan gebeuren kan ieder van ons overkomen, dit is dus nu persoonlijk. WODC, de Belastingdienst, het proces Wilders, de veroordeling voor het faciliteren van kinderhandel en nu Roelie Post? I think not. Dit is ook mijn rechtsstaat!

 

Mijn land is een democratie

Als je besluit vierkant voor iemand te gaan staan die onrecht wordt aangedaan dan moet je wel even je huiswerk doen en kijken of het allemaal écht klopt of dat je meehuilt met de wolven. Ik ben dus het Nationaal Archief ingedoken om te kijken of alles wat ze zei aantoonbaar juist was. Helaas. Ergens hoop je dat het niet zo is maar ik heb inderdaad dossiers gevonden over de landen waar Post altijd over spreekt. Verhalen gelezen van mensen die zo graag een mulatje willen adopteren, of gewoon een zwart kindje, of een bootvluchtelingetje en de minister-president van dat moment schrijven. Van Agt, Den Uyl komen langs, andere belangrijke mensen in het bestuurlijke apparaat die druk uitoefenen op Den Haag,  ik heb gelezen hoe Nederland gewoon zei tegen een land dat ze de papieren voor de adoptie gewoon konden laten zitten en zei stuur ze maar naar Nederland, meld ze even bij de politie en dan sturen wij ze vast een telex dat het in orde is… Tegenwoordig gebeuren dat soort dingen in Nederland niet meer, gelukkig maar. De kinderen waar Post de klok over luidde liep tot 2006. En dat zijn dus ook vandaag nog jonge mensen.

En als je de bevestiging hebt gekregen, in duizendvoud, dat ze strikt de waarheid spreekt dan kijk je verbijsterd om je heen. Dit is dus waar en niemand pakt door! Hoe kan dat? Is zij dan een naar takkewijf en ze moet gewoon kapot? Wie is die vrouw die natuurlijk gezag en autoriteit uitstraalt en waar Den Haag niet serieus genoeg naar luistert? Misschien is het wel een total bitch en verdient ze het om kapot gemaakt te worden maar weet ik dat niet en snap ik het pas als ik haar gezien heb, aluhoedje en alles, lallend uit haar nek kletsend. Zoiets moet het dan wel zijn. Toch?

Maar nee. Vorige week vrijdag heb ik Roelie ontmoet. Keurige mevrouw, geen gelal, sec, straight, open, een salade etende biowinkel mevrouw. Boerenverstand maar dan de adellijke tak. Het eerste dat opvalt als je haar ontmoet zijn haar ogen. Had ik maar één zo’n oog.  Na de cappuccino (zonder suiker) heb ik haar alle werkelijk onvoorstelbare stukken laten zien die ik de dinsdag ervoor gevonden had en zag ik die ogen steeds groter worden. Turquoise ogen die eigenlijk al mijn vondsten al ergens wel wisten maar zo zwart op wit en in dergelijk grote hoeveelheden, zelfs haar ogen sprongen met regelmaat uit haar kassen.

Verder valt op hoe gefocust ze is, ik ben van de hoop en komt wel goed en hup even door, de goede krachten komen heus wel naar voren maar zij is van de nee, de wereld hangt van de belangen aan elkaar en dat komt niet goed. Ze vond me vermoeiend optimistisch maar tolereerde het, ik denk dat ze de vloer niet onder me uit wilde trekken. Ik vraag me af waar ze het geduld vandaan haalde. Ik zag wel dat ze mijn gekleuter irritant vond maar ik ga écht niet zeggen dat alles hopeloos is. Ik denk nog steeds dat er een heel erg groot misverstand onder ligt en dat het goed komt, gewoon omdat het niet anders kan. Ik doe niet eens alsof. Ik leef in een rechtsstaat, hoe gehavend ook, en ook al lijkt het er niet op, mijn land is een democratie en werken zal ze, voor mij mocht ik haar nodig hebben, maar zeker voor haar nu.

Zij had vrijdag nog hoop op de voorgespiegelde regeling waar ze die 6 juni 2019 over twitterde. Misschien wilde ze er zelf ook ergens nog wel een beetje in geloven. Misschien dacht ze die gekke Charlotte, wie weet heeft ze een punt, heel misschien. Maar geen tijd om te verslappen, hup door, knuisten vaak gebald als je probeert even te pauzeren, ze wil door, ze heeft haast. Al mijn pogingen ten spijt. Mijn ‘je moet ook even uitblazen en bijkomen’ stuiten op hoon, nee, geen rust, door. Kom. We gaan terug. En terug gingen we.

Nu is dus al haar hoop op een regeling vervlogen. Ze heeft twee jaar geen salaris ontvangen en moet als kers op de taart een ton of zo terugbetalen. Omdat ze kinderhandel en de adoptielobby aan de kaak stelt. Omdat ze mijn democratie op het rechte pad wil proberen te houden.


De hel kent geen woede gelijk een afgewezen vrouw

De politiek is inmiddels met reces, je zou haast denken dat dit soort berichten komen als iedereen weg is en niemand meer wat kan doen, lekker zomeren, na het reces is iedereen alles weer vergeten, komt er een nieuwe Commissie in Europa, alles gaat rustig door en niemand zal er nog over beginnen. Dat scenario is onacceptabel. Als mijn rechtsstaat helpt om een burger te slopen dan is dat over de grens.

Er zijn genoeg politici  die zich roeren, Ronald van Raak die zich zorgen maakt over de Klokkenluiders, https://twitter.com/Charlotte9999/status/1146344959118925824 Renske Leijten, Dennis de Jong, Pieter Omtzigt, Madeleine van Toorenburg, Michiel van Nispen en ongetwijfeld Michel Rog die donderdag als een geschenk uit de hemel unaniem benoemd is tot voorzitter van de parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding. Nou Michel, je hoeft je niet te vervelen. Voici Dossier n° 1.

Frans Timmermans die zo goed is in niks doen zal even wat mensen moeten bellen. Hij vond Klokkenluiders toch zo essentieel voor de democratie? Nou kom maar door dan. Of kan hij zelfs dit niet regelen? Hij gaat niet over Personeelszaken? Nee maar het was ooit een PvdA’er en die komen traditiegetrouw op voor mensen. Roelie Post valt in die categorie (I checked) en Timmermans is nu lang genoeg nalatig geweest op dit dossier.

Mark Rutte, mijn vaders des Vaderlands, mijn alles glijdt van mij af en ik ga lekker zo een paar weken bijkomen op de Antillen, alles gaat goed, begrotingsoverschot van 11 miljard, kijk mij eens goed bezig zijn, moet ook maar even laten zien dat hij kan doorpakken. Uit het antwoord op de Kamervragen van Pieter Omtzigt weet ik dat hij de destijds aan hem geadresseerde Klokkenluidersbrief van 88 kantjes nooit gelezen heeft, dat kan dan mooi deze week nog even VOOR de komende ministerraad. Dit gaat hij oplossen voor de zomer. Waarom? Omdat hij niet wil dat mijn soort naïeve burgertrutjes hun vertrouwen verliezen. Ik vertrouwde hem als mens eigenlijk niet, te glad, te ongeïnteresseerd in alles wat niet in een Excelsheet past, maar als puntje bij paaltje komt is hij wel mijn Staatsman. Hij zal. Omdat dit onrecht is. William Congreve zei destijds:

«Heav’n has no rage, like love to hatred turn’d,
nor hell a fury, like a woman scorn’d

Als je van liefdesverdriet al een scorned woman kan worden wat gebeurt er dan met deze burger die haar vertrouwen in mijn rechtsstaat verliest. Hell is peanuts…


P.S.
Mevrouw Kaag, als u toch niks met het boek doet, wilt u het dan via de interne post doorsturen aan de Commissie Joustra? De eerste pagina met mijn blinde vertrouwensverklaring aan u kunt u er gewoon uitscheuren. De commissie is namelijk aan het kijken naar de rol van Nederland in wereldwijde Kinderhandel. Dit past er naadloos bij en valt binnen het mandaat. Zij doen er misschien dan wel iets mee. Beatrice de Graaf zit in die commissie, die lijkt me ook wel menselijk. (Niet al mijn naïveteit is dood blijkbaar, ik denk nog steeds dat u fantastisch bent, vertrouwen is vertrouwen, zelfs blind.)

 

Zie hieronder de video: Zoek een kind, Betaal contant. De adoptielobby

 

U P D A T E

Beroepseer-tweets zijn trending. Klokkenluiden is hot

Beroepseer tweets zijn trending. Klokkenluiden is hot

 


Verkiezingen voorbij. EU & Timmerfrans gaan verder met klokkenluider Roelie Post kapotmaken, Geen Stijl, 8 juli 2019: https://www.geenstijl.nl

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer