Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2023. Stemmen tot en met 19 mei

Yamina Ayadi, Juul van Schaijk en M’hamed Yahia zijn genomineerd voor de titel Sociaal Werker van 2023. De namen  van de kandidaten zijn bekend gemaakt na een verrassingsbezoek van het verkiezingsteam in maart 2023, met felicitaties en bloemen namens de jury. Tot 19 mei 17.00 uur is stemmen op de favoriet mogelijk.

Sociaal werkers zijn onmisbaar voor de sociale samenhang, veerkracht en zelfredzaamheid in de samenleving. Daarom worden zij ook weer in 2023 in de schijnwerpers gezet.
De verkiezing wordt georganiseerd door Sociaal werk werkt!, een samenwerking van werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de cao-tafel Sociaal Werk zetten zij zich in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Jaarcongres 24 mei 2023

Op het Jaarcongres Sociaal Werk op woensdag 24 mei 2023 wordt de winnaar bekend gemaakt en wie opvolger wordt van Redouan el Khayari, Sociaal werker van 2022. De stem van de jury telt voor de ene helft; de andere helft wordt bepaald door online stemmers en de aanwezigen op het jaarcongres.

De kersverse Sociaal Werker van het Jaar krijgt prijzen en ondersteuning om een eigen project een extra impuls te geven. Daarnaast spant de winnaar zich als ambassadeur in om sociaal werk extra onder de aandacht te brengen, met ondersteuning van Sociaal Werk werkt! Ook de genomineerden vallen in de prijzen en vervullen een ambassadeursrol.
Samen met de winnaars van voorgaande jaren vormen zij het Netwerk van Sociaal Werkers van het Jaar. Zij zetten actuele thema’s van het sociaal werk op de kaart en dragen bij aan de positionering van sociaal werk en sociaal werkers. Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing om het cruciale vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. Door de verkiezing krijgt de sociaal werker aandacht en wordt er een belangrijke verbinding gelegd tussen sociaal werkers politiek, onderwijs en media.

De kandidaten

Yamina Ayadi werkt bij Team Toekomst waar ze zich inzet voor kinderen en gezinnen in Rotterdam. Ze begon daar als vrijwilliger en is nu het gezicht van de wijk. Ze heeft 28 kinderen onder haar hoede met wie ze samen aan hun doelen werkt. En met een mbo-4 diploma op zak start ze nu de hbo-opleiding Social Work. Zo kan ze gezinnen niet alleen ondersteunen vanuit haar gevoel dat ze het juiste doet, maar kan ze het ook vanuit methodieken onderbouwen.

Juul van Schaijk werkt als sociaal werker bij Farent. Ze zet zich in voor de inwoners van Oisterwijk en omgeving. Vertrouwen, verbinding en transparante communicatie zijn voor haar superbelangrijk. Ze richt zich niet alleen op de uitvoering, maar denkt ook graag mee over beleid, visie en profilering. Naast haar werk bij Farent is Juul schoolmaatschappelijk werker in het voortgezet onderwijs. Zo kan ze ook daar haar steentje bijdragen.

M’hamed Yahia vindt het heel belangrijk dat hij mensen kansen kan bieden. Niet iedereen redt het op eigen kracht en soms hebben mensen een duwtje nodig. Als sociaal werker bij LEVgroep ligt zijn focus op het ondersteunen en faciliteren van inwoners voor het bereiken van hun doelen. Zelf heeft hij daarbij een bescheiden rol, want als mensen samenwerken dan kunnen ze op eigen kracht ver komen. Hij geeft hen daarbij zijn vertrouwen. Want als je vertrouwen geeft, dan krijg je het ook terug.

Bekijk de video’s met de kandidaten: www.sociaalwerk-werkt.nl/stem-op-jouw-sociaal-werker-van-het-jaar-2023

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar: https://www.sociaalwerk-werkt.nl/werknemers/verkiezing-sociaal-werker-van-het-jaar-algemene-informatie

Otwin van Dijk, juryvoorzitter van de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2023 in interview ‘We hebben de waarde van sociaal werk totaal onderschat’, door Niel Bartels, Sociaal Werk Nederland, 11 januari 2023 www.sociaalwerknederland.nl

Jaarcongres Sociaal werk 2023: www.sociaalwerknederland.nl


U P D A T E

Yamina Ayadi is Sociaal Werker van het Jaar 2023, Sociaal werk werkt, 24 mei 2023: https://www.sociaalwerk-werkt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer