Vakblad voor economen ESB wordt open access platform voor economie

De komende jaren zal ESB uitgroeien van vakblad voor economen tot een openbaar toegankelijk platform voor economie.

Hoofdredacteur Jasper Lukkezen schrijft dat ESB het economische debat in Nederland wil stimuleren door publicatie van relevante inzichten in de economie en argumenten voor economisch beleid. Om het potentiële bereik van deze bijdragen te vergroten, wordt de website van ESB vrij toegankelijk.

In het nieuwe model wordt ESB een publiek goed, niet langer bekostigd door abonnees maar gefinancierd door begunstigers. Partijen die het Nederlandse economische debat een warm hart toedragen, hebben daarom besloten langjarig te investeren in het platform voor economie van ESB. Steun is toegezegd door de Nederlandse economiefaculteiten, de Rijksoverheid, De Nederlandsche Bank, werkgeversorganisatie VNO-NCW, organisatie van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf MKB Nederland, vakbond FNV, de Sociaal-Economische Raad, de Nederlandse bankensector, de Autoriteit Financiële Markten, en de huidige uitgever van ESB, FD Mediagroep.
Voortaan wordt ESB uitgegeven door een onafhankelijke stichting. De redactie blijft bij de FD Mediagroep in huis en behoudt de redactionele samenwerking met de andere titels van de Mediagroep*)

In het najaar van 2022 wordt de ESB-website voor iedereen vrij toegankelijk, zonder betaalmuur, en verdwijnt het digitale abonnement. Een abonnement op het papieren magazine wordt goedkoper.

Lees het volledige artikel Vernieuwing: ESB wordt open access platform voor economie, door Jasper Lukkezen, ESB, 8 juli 2022: https://esb.nu/events/overig/20071112/vernieuwing-esb-platform-voor-economie-
Zie op deze site ook de powerpoint-presentatie Platform voor economie, door Jasper Lukkezen, 8 juli 2022.

Website: https://esb.nu/transitie


Noot

*) FD Mediagroep is het moederbedrijf van o.m. ESB, Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, FD Business, Fondsnieuws, Energeia, Company.info

 


Afbeelding bovenaan is van Julie McMurry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer