Uitspraak rechtbank geding Riagg Rijnmond tegen gemeente Rotterdam

Op 1 juni 2011 kwam de rechterlijke uitspraak van het geding van Riagg Rijnmond tegen de gemeente van Rotterdam. De rechtszaak diende op 20 april.
De beslissing van de rechtbank is in het voordeel van Riagg Rijnmond. De rechtbank …”verklaart de beroepen van Riagg Rijnmond gegrond en vernietigt de bestreden besluiten van 9 november 2010″.

Die bestreden besluiten betreffen het intrekken van gemeentelijke subsidie aan Riagg Rijnmond.

Aanleiding tot de rechtszaak was de stopzetting van de gemeentelijke subsidie op alle preventieprojecten die Riagg Rijnmond aanbiedt in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Omdat Riagg Rijnmond de Rotterdamse Meldcode huiselijk geweld niet wilde ondertekenen, was de subsidie ingetrokken.

Voorafgaand aan de rechtszaak was er op 14 april 2011 in De Unie in Rotterdam het debat Spookrijders in de zorg. Tegelijkertijd werd het gelijknamige boek Spookrijders in de zorg gelanceerd. Het boek is geredigeerd door Jos Lamé, directeur van Riagg Rijnmond, en bevat bijdragen van een vijftiental auteurs.

Uitspraak rechtbank: https://beroepseer.nl

Boek Spookrijders in de zorg gelanceerd, Blogs Beroepseer, 18 april 2019: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer