Termijn voor nomineren verkiezing Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 van start

De termijn voor het nomineren voor de verkiezing Overheidsmanager en Beste overheidsorganisatie van het Jaar 2022 is begonnen. De coronacrisis heeft laten zien dat complexe vraagstukken vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van overheidsmanagers en -organisaties. Voor de komende jaren is het van belang de geleerde lessen ter harte te nemen en nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden.

Nomineren van kandidaten voor de verkiezing van de Overheidsmanager en de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 is mogelijk vanaf half maart 2022. De termijn voor de verkiezing van de overheidsmanager loopt tot en met 1 juli 2022. Die van  de beste overheidsorganisatie tot en met 22 juli 2022.

Baanbrekend bestuurder

De verkiezingen hebben tot doel transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur te bevorderen door het werk van goede overheidsmanagers en organisaties uit te lichten en te belonen. Jetta Klijnsma, voorzitter van de jury voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, zoekt naar een ‘baanbrekend bestuurder’. Deze overheidsmanager is iemand die de veelzijdige vraag vanuit de samenleving beantwoordt en opdrachten samen met andere organisaties of bestuurders uitvoert. De Overheidsmanager van het Jaar richt zich op grensverleggende samenwerking en houdt daarbij het algemeen belang in het oog.

Jan van Zanen, juryvoorzitter van de verkiezing Beste overheidsorganisatie van het Jaar ziet ernaar uit een krachtige organisatie te bekronen, een die verder kijkt dan de eigen missie in de hedendaagse tijd. De huidige crisissen vragen van overheidsorganisaties dat ze flexibel zijn en snel leren. De Beste overheidsorganisatie van het Jaar 2022 is weerbaar en wendbaar in tijden van een crisis en kijkt niet alleen naar zichzelf, maar durft ook over de schutting heen te kijken.
De criteria waaraan een deelnemende overheidsorganisatie dient te voldoen zijn te lezen op: www.overheidsawards.nl/dimensies/

Winnaars verkiezingen 2021

Cor Burgmeyer is in november 2021 uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2021. Hij is directeur Uitvoering Klant en Service van het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV) en wordt door de jury een baken voor het UWV genoemd. Zijn jarenlange ervaring maakt hem een onmisbare schakel in het geheel. Burgmeyer heeft de uitvoering van de NOW-regeling (noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid) gestalte gegeven.

De innovatie van het Openbaar Ministerie, XTC, daar zit een luchtje aan, werd gekozen tot de Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021. OM en politie helpen het publiek de geur van XTC te herkennen door verspreiding van een parfum met de kenmerkende geur van de drug. Daarmee worden burgers gestimuleerd vermoedens van XTC-labs aan te geven en dumping van gevaarlijk afval te melden.
De prijsuitreiking vond plaats in de Ridderzaal in Den Haag, en live uitgezonden, op 18 november 2021.

Vanaf 2021 is er een verkiezing bijgekomen: Beste Overheidsinnovatie van het Jaar. Deze verkiezing wordt jaarlijks afwisselend georganiseerd met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. In september 2021 hielden tien  overheidsinnovaties in de Werkspoorfabriek in Utrecht een pitch voor de jury, onder leiding van voorzitter Jan van Zanen.

De verkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) in samenwerking met Binnenlands Bestuur, landelijk netwerk van jonge ambtenaren werkzaam bij de overheid FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Meer informatie is te vinden op Overheidsawards: https://www.overheidsawards.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer