Termijn aanvragen subsidieregeling voor onderzoeksjournalistiek geopend

Subsidieregeling onderzoeksjournalistiek

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek stelt voor het tweede achtereenvolgende jaar de subsidieregeling voor Onderzoeksjournalistiek open. Deze regeling is bestemd voor de oprichting en uitbreiding van onderzoeksredacties in Nederland. In totaal is er 2,8 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Bestaande redacties versterken en nieuwe redacties helpen groeien

De regeling is er voor het oprichten van nieuwe onderzoeksredacties en het uitbreiden van bestaande redacties. Zowel grote als kleine nieuwsorganisaties komen in aanmerking voor subsidie. Redacties die afgelopen jaar deelnamen aan deze regeling kunnen opnieuw deelnemen en hun project verlengd zien. Uiteraard is de regeling ook bestemd voor freelance journalisten.

75 procent naar de regio

In de regio is de behoefte aan onderzoeksjournalistiek het grootst. Daarom heeft het Stimuleringsfonds bij voldoende geschikte aanvragen de ambitie om 75 procent van het subsidiegeld beschikbaar te stellen aan projecten die zich richten op lokale en regionale onderzoeksjournalistiek.

Subsidie voor arbeidsplaatsen

Binnen deze regeling subsidieert het SVDJ vooral nieuwe arbeidsplaatsen. Niet alleen voor onderzoeksjournalisten, maar ook voor andere professionals die van belang zijn op een moderne onderzoeksredactie. Dit kunnen bijvoorbeeld developers, vormgevers, datajournalisten en marketeers zijn.

Het maximale bedrag dat het SVDJ per voltijd arbeidsplaats bijdraagt aan het salaris is 3.500 euro per maand. Aan arbeidsplaatsen die ontstaan doordat journalisten doorschuiven naar een nieuwe onderzoeksredactie, geldt dat maximaal de helft hiervan (dus 1.750 euro per maand) wordt bijgedragen aan het salaris van deze journalist.

Deadline en aanvragen

Subsidie kan worden aangevraagd tot en met 15 september 2019. Ga naar www.svdj.nl/onderzoeksjournalistiek voor meer informatie over de subsidieregeling.

Nu open: subsidieregeling onderzoeksjournalistiek, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, 15 augustus 2019: www.svdj.nl/nieuws/nu-open-subsidieregeling-onderzoeksjournalistiek/

SVDJ Accelerator: www.svdj.nl/regeling/innovatieregeling/

SVDJ Denktank: www.svdjdenktank.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer