Teleurstellende voortgang van schrap- en verbetersessies (Ont)Regel de zorg

Ontregel de zorg resultaat schrapsessies

In januari 2018 presenteerden zeven beroepsgroepen 62 schrappunten voor meer aandacht voor de patiënt en meer kwaliteit van zorg en minder onnodige administratieve taken en regels. Hoe ziet het resultaat eruit? De voortgang is teleurstellend te noemen.
Schrap- en verbetersessies komen voort uit het initiatief (Ont)Regel de Zorg van huisartsenactiegroep Het Roer Moet Om (HRMO) en de beroepsvereniging voor zorgprofessionals VvAA. Gebleken was dat zorgverleners gemiddeld veertig procent van hun tijd kwijt zijn aan administratie.

Op de site van de Argumentenfabriek staat een overzicht van het resultaat van de schrap- en verbetersessies van (Ont)Regel de zorg in de eerste maanden van 2018.
Het overzicht toont per beroepsgroep welke regels kunnen worden geschrapt en wat er nodig is om dat te realiseren (actieplannen). De schrappunten zijn te doorzoeken en filteren op beroepsgroep, onderwerp, actoren, actiepunten en de status daarvan. De Argumentenfabriek heeft (Ont)Regel de zorg begeleid in inzicht verkrijgen in de tijdsbesteding van zorgprofessionals aan administratie, de aard van de administratie en de mogelijkheden om de hoeveelheid aan administratie bestede tijd te verlagen.

Ga voor het overzicht van de resultaten van de schrap- en verbetersessies naar: https://etalage.argumentenfabriek.nl/ontregel/schrappunten/#/toon/punten+acties/

Ontregel de zorg: https://www.vvaa.nl/landingspagina/ont-regel-de-zorg

Schrapweken (Ont)Regel de Zorg zijn begonnen. Zorgprofessionals gaan de bureaucratie te lijf, Blogs Beroepseer, 30 januari 2018: https://beroepseer.nl

Actiecomité Het Roer Moet Om is voortrekker van Stichting Beroepseer.

U P D A T E

Ga voor de laatste stand van geschrapte regels naar Alle actiepunten op de site van (Ont)Regel de Zorg: https://www.ordz.nl/actiepunten/#/status/*/sector/*(Niet meer beschikbaar. Ga naar: (Ont)regel de zorg: https://www.ordz.nl/ )

(Ont)Regel de Zorg – symptoombestrijding niet genoeg, door Prof. dr. Armand Girbes, Arts en Auto, 31 oktober 2018: www.artsenauto.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer