Stimuleringsfonds Journalistiek opent nieuwe aanvraagronde regeling Onderzoeksjournalistiek

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek opent een nieuwe aanvraagronde voor de regeling Onderzoeksjournalistiek. Mediaorganisaties of freelancers-collectieven die een onderzoeksredactie op willen zetten of uitbreiden, kunnen tussen 21 september en 25 oktober 2020 een aanvraag indienen.

De regeling Onderzoeksjournalistiek staat in het teken van het structureel versterken van de controle van de macht vanuit het publiek belang. Daarbij richten we ons op organisaties en redacties. Het maximale subsidiebedrag per project is 200.000 euro voor de looptijd van een jaar en is bedoeld voor redacties die vanaf 1 januari 2021 aan de slag gaan. Voor het opzetten of uitbreiden van een onderzoeksredactie kan subsidie aangevraagd worden per arbeidsplaats. Dit kunnen bijvoorbeeld ook developers, vormgevers, datajournalisten en marketeers zijn.

Naast subsidie biedt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek binnen de regeling Onderzoeksjournalistiek gerichte begeleiding en trainingen aan de onderzoeksredacties. Er is een voorkeur voor regionale en lokale initiatieven of projecten, aangezien het met name op dat niveau ontbreekt aan diepgravende journalistiek.

De subsidieregeling onderzoeksjournalistiek heeft als doel om de controle van de macht in Nederland structureel te vergroten. De regeling is bestemd voor de oprichting en uitbreiding van onderzoeksredacties in Nederland. Naast subsidie bieden we gerichte begeleiding en trainingen. Binnen de regeling is er een voorkeur voor regionale en lokale initiatieven en projecten.

Meer info over voorwaarden en criteria om in aanmerking te komen voor subsidie op https://www.svdj.nl/onderzoeksjournalistiek/

Aanbevolen: Onder de loep. Bekijk hier de 24 meest diepgravende verhalen uit de subsidieregeling onderzoeksjournalistiek 2019: https://onderdeloep.svdj.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer