Presentatie De Nieuwe Vakbeweging

de nieuwe vakbewegingVandaag, op 1 mei 2012, dag van de Arbeid, zijn de nieuwe plannen voor de oprichting van De Nieuwe Vakbeweging (DNV) gepresenteerd. Ze zijn te lezen in het honderd en zestien pagina’s tellende conceptdocument De ontwikkeling van de nieuwe vakbeweging, waarvan een beknopte samenvatting van acht pagina’s gemaakt is.

In 2011 werd PvdA Kamerlid Jetta Klijnsma verzocht een nieuwe structuur te zoeken voor de vakcentrale FNV – vereniging van vakbonden – die vanwege interne ruzies, vergrijzing van leden en dreigende afsplitsing van aangesloten vakbonden veel van zijn invloed en macht aan het verliezen was. Klijnsma vormde een groep van vijf mensen, de Kwartiermakers genoemd, die aan de slag ging.

De contouren voor de nieuwe vakbeweging worden tot 1 juni ter reactie voorgelegd op de website van de nieuwe vakbeweging. Iedereen kan reageren. Op 23 juni 2012 vindt de oprichting plaats tijdens een speciale bijeenkomst. FNV-bonden of andere organisaties die kiezen voor de nieuwe koers, treden dan binnen één jaar toe.
Er is besloten om te komen tot een nieuwe naam – de Nieuwe Vakbeweging is een voorlopige naam – en voor de oprichting wordt de interim-voorzitter gepresenteerd. Deze interim-voorzitter wordt gelijktijdig voorzitter van de FNV, want de FNV blijft tijdens de transitie doorwerken voor werkend Nederland.

De nieuwe vakbeweging is dus nog niet definitief. Wie invloed wil uitoefenen op de voortgang kan reageren op de website: www.devakbeweging.nu (Website is opgeheven)
Op deze site is ook het concept van de nieuwe vakbeweging te downloaden, alsmede de samenvatting.

Hier downloaden kan ook:

De ontwikkeling van de nieuwe vakbeweging. Beknopte samenvatting – concept: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer