Een brief van uw postbode

Lomslag_dear_granny_smithees het dagboek van de onder pseudoniem schrijvende postbode Roy Mayall, dat hij schreef voorafgaand aan een veertien dagen durende poststaking in Engeland in oktober 2009 en dat verscheen in de London Review of Books.

Hij schreef over “Granny Smith”…. “het oude dametje dat alleen woont en voor wie de postbezorging een levenslijn betekent” en hoe het management van het Engelse postbedrijf  Royal Mail vond dat “Granny Smit er niet meer toe doet”.

Na publicatie in de Londen Review of Books, werd het dagboek in talrijke kranten overgenomen, in postkantoren op de borden geprikt en eindeloze malen geciteerd tijdens de staking.
Mayalls verhaal lijkt op dat van Jack Night, de – eveneens onder pseudoniem – bloggende politieman aan wie we eerder aandacht hebben besteed op de site van Beroepseer. Beiden laten zien hoe het er toegaat in een belangrijke sector van de publieke dienstverlening.
Het Engelse dagblad The Guardian vroeg zich af naar aanleiding van Mayalls dagboek waar de ethiek en de moraal van de posterij is gebleven…

Mayalls dagboek is in boekvorm verschenen onder de titel: Dear Granny Smith – A Letter from your Postman. Het begint met een cri de coeur van Mayall: “De wereld schijnt niet meer gemaakt te zijn voor menselijke wezens”.

Klik hier voor Diary door Roy Mayall in Londen Review of Books, Vol. 31 No. 18 · 24 september 2009: www.lrb.co.uk/v31/n18/roy-mayall/diary

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer