Verslag Goed Werk Hub-bijeenkomst Arbeidstijdenwet

Zojuist is het verslag verschenen van de Goed Werk Hub-bijeenkomst over de Arbeidstijdenwet (ATW).
Een korte conclusie van de bijeenkomst was al verschenen op de Groepsblog van Beroepseer op 26 februari onder de titel: ‘Overtreding’ van de Arbeidstijdenwet is niet erg!
De bijeenkomst was bijgewoond door twintig deskundigen die discussieerden over de invloed van de Arbeidstijdenwet op het werk van de politie.

Het onderwerp is uiterst actueel, gelet op de acties van de politiebonden die niet alleen gaan over de vastgelopen cao-onderhandelingen en de pensioenregeling, maar ook over de arbeidsomstandigheden, waaronder de ATW en de nachtdienstontheffing. Volgens de bonden worden politiemensen onderbetaald en ondergewaardeerd gezien de zwaarte van het politiewerk.

De Minister van Justitie wil arbeids- en rusttijden op basis van ATW. De bonden zeggen dat de ATW-overtredingen een sturingsprobleem zijn.

Klik hier voor Verslag bijeenkomst Arbeidstijdenwet in Goed Werk Hub op 9 februari 2012: https://beroepseer.nl

Klik hier voor korte conclusie Overtreding’ van de Arbeidstijdenwet bij de politie is niet erg!, door Alexandrien van der Burgt, Blogs, Beroepseer, 26 februari 2012: https://beroepseer.nl

U P D A T E

ACP Werkgever aansprakelijk voor overtredingen ATW en geweld?, Politievakbond ACP, 26 maart 2012: https://www.acp.nl/nieuws/acp-werkgever-aansprakelijk-voor-overtredingen-atw-en-geweld/ (Niet meer beschikbaar op site ACP).

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer