Gerrit van de Kamp: KNVB en hooligans regeren dit land

Op de site van Binnenlands Bestuur – platform voor ambtenaren en bestuurders – is Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP aan het woord. Onder de kop: KNVB en hooligans regeren dit land, trekt hij van leer tegen het functioneren van het openbaar bestuur: “Als je maar genoeg rotzooi trapt op internet mag iedereen zijn eigen feestje vieren, de politie vangt zoals altijd de klappen op. Het cynisme onder de gewone diender stijgt met de dag”.

Van de Kamp was nooit cynisch, maar na maandenlang vergeefs actie te hebben gevoerd voor een betere cao, druipt het sarcasme inmiddels van zijn stem: “Wat hebben wij als politie nu nog te zeggen in dit land? Onze grondrechten worden geschonden, maar wij zullen er niets meer van zeggen, we komen gewoon opdagen als de bestuurders of de KNVB dat willen”.

Maar als de politie al zo cynisch is, hoe moet dat dan met het vertrouwen onder de gewone burgers? Van hen verwacht Van de Kamp al geen rugdekking meer. De zwijgende massa laat letterlijk niets van zich horen: “De mensen die wij spreken zeggen altijd achter onze acties te staan. Totdat ze er zelf last van krijgen. Maar collectief actievoeren betekent toch altijd dat er iemand last van zal hebben?”

Lees ook de reacties op Van de Kamps verhaal. De een vindt dat hij een jankverhaal houdt, een ander is het met hem eens en schrijft dat de relatie met de bestuurders sinds de jaren zestig al verstoord is. Sindsdien wordt het gezag van de politieman ondermijnd. De politie is geworden tot een “tandeloos roofdier”. De diender in het blauw heeft geen rugdekking meer.
Een ambtenaar heeft te doen met de politie en ziet met angst en beven de toekomst tegemoet. Hij vraagt zich af  hoe lang het zal duren voordat er weer een vertrouwensband zal ontstaan tussen de overheid en haar werknemers: “Aan de andere kant: ambtenaren laten het ook gewoon gebeuren”.

Politievakbond: KNVB en hooligans regeren dit land, door Gert van Wijland, Binnenlands Bestuur, 17 april 2012: https://www.binnenlandsbestuur.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer