PO in actie staakt overleg met minister Slob

po in actie

PO in Actie is donderdag 30 augustus 2018 vroegtijdig opgestapt en staakt verder overleg met minister Slob over de salariskloof tussen primair en voortgezet onderwijs en de aanpak van het lerarentekort.  De minister van Onderwijs had een bijeenkomst met de sectorraden en vakbonden. Jan van de Ven, mede-oprichter en onderhandelaar van vakbond PO in Actie, verliet de bijeenkomst omdat de minister niet wil toezeggen dat hij de salariskloof zal dichten.

“Ik ben er helemaal klaar mee. De salariskloof wordt stelselmatig genegeerd”, aldus Van de Ven. Die kloof is volgens hem de grootste oorzaak van het lerarentekort. Op Twitter laat hij weten: “Zodra de salariskloof wél op de agenda komt, sluiten we aan. Tot die tijd maken we liever geen deel uit van de tafel die zich richt op deeloplossingen zonder het grote probleem aan te pakken, want dan zou POinactie eerder onderdeel zijn van het probleem ipv de échte oplossing”.

Acties

Volgens Van de Ven zullen er meer acties van leraren komen, totdat het salarisprobleem is opgelost.
PO in actie peilde woensdagavond 29 augustus 2018 hoe de vlag erbij hangt bij de leden. Ruim 80% zegt hierbij bereid te zijn het werk neer te leggen totdat de salariskloof onderkend én aangepakt wordt.
Marcel Roelofs reageerde al en twitterde dat hij bereid is het werk neer te leggen “totdat de salariskloof onderkend en aangepakt wordt. Het gaat om de toekomst van het POonderwijs. Studenten en collega’s kiezen echt voor het VO. Met name de jongens. Ik zie het om me heen gebeuren”.

Meer over PO in actie – Wij gaan het zelf doen –  Een eerlijk salaris:  www.poinactie.nl (Website is opgeheven)
“PO in actie is de enige echte vakbond voor uitsluitend leerkrachten primair onderwijs: van, voor en door leerkrachten. Wij willen, naast de politiek, ook de cao-partners duidelijk maken dat wij een eerlijk salaris en minder werkdruk willen. Wij willen daarom voor jullie gaan strijden aan de cao-onderhandelingstafel. Hier hebben wij wel elkaar voor nodig. Word lid van PO in actie, zodat wij elkaar kunnen vertegenwoordigen”.

PO in actie stapt uit overleg met Slob, De Telegraaf, 30 augustus 2018: www.telegraaf.nl

@POinactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer