“PO in Actie is eigenlijk een nationale Rots & Water-training voor het lerarencorps”

staken als weerbaarheidstraining eppo bruinsEppo Bruins, wetenschapper en natuurkundige, en sinds december 2015 Tweede Kamerlid, schreef naar aanleiding van de aangekondigde staking van leraren op 5 oktober 2017*) een opvallend pleidooi voor de leraar in Kader Primair, maandblad voor het schoolmanagement: Staken als weerbaarheidstraining.

Bruins is woordvoerder Onderwijs voor de Christenunie. Hij stelt in zijn column een aantal vragen aan leraren, onderwijsvakbonden en werkgevers en blijkt het volledig eens te zijn in met de lerarenstaking die hij een “uiting van zelfvertrouwen” vindt: “Leraren hebben aangegeven genoeg is genoeg. Grenzen aangeven, voor jezelf opkomen, misschien heeft het onderwijs dat de afgelopen jaren wel te weinig gedaan, misschien is het te weinig weerbaar geweest. PO in Actie is eigenlijk een nationale Rots & Water-training voor het lerarencorps”.

Klik hier voor lezen Staken als weerbaarheidstraining, Algemene Vereniging van Schoolleiders, 4 september 2017: https://www.avs.nl/print/17669

*) Basisscholen gaan een dag dicht: ‘We hoeven geen gouden toiletten, slechts een redelijk salaris’, de Volkskrant, 5 september 2017: www.volkskrant.nl

PO in actie: https://www.poinactie.nl/category/pofront/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer