Kandidatenlijst bekend van verkiezing ‘Overheidsmanager van het Jaar 2017’

overheidsmanager van het jaar 2017De kandidatenlijst van de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2017 is bekend gemaakt. Acht overheidsmanagers zijn geselecteerd. “De jury was onder de indruk van de kwaliteit, kennis en ervaring van de voorgedragen kandidaten. Het was lastig een keuze te maken, maar de shortlist bevat naar onze mening de acht toppers voor de volgende ronde”, aldus Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel en juryvoorzitter.

De acht kandidaten zijn gekozen uit vijfendertig overheidsmanagers van ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen. Thema van de verkiezing 2017 is: Wie durft in de wind te staan?!

De acht kandidaten zijn:

– Gerard Bakker – Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (Bestuursvoorzitter)

– Elanor Boekholt O’Sullivan – Koninklijke Luchtmacht/Ministerie van Defensie (Commandant Vliegbasis Eindhoven)

– François van Doesburg – Gemeente Veenendaal (Afdelingsmanager Programma’s en Projecten/directeur Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost)

– Pieter Hilhorst – Provincie Gelderland (Secretaris/Algemeen Directeur)

– Hans Julsing – Gemeente Groningen (Directeur Inkomensdienstverlening)

-Kees Keuzenkamp – Ministerie van Veiligheid en Justitie (Plaatsvervangend directeur Regie Vreemdelingenketen/hoofd Ketenvoorzieningen)

– Alex van der Plas – Politie Eenheid Rotterdam (Algemeen Commandant)

– Irma Woestenberg – Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Gemeentesecretaris)

Op vrijdag 20 oktober 2017 worden de drie finalisten bekend gemaakt op de verkiezingsavond die feestelijk gevierd wordt in de Ridderzaal in Den Haag. Daar wordt de winnaar uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2017.

Over de verkiezing

De overheid staat voor grote uitdagingen. Daarom heeft de overheid juist nu betrokken en competente medewerkers nodig. En zeker ook krachtige overheidsmanagers die het talent kunnen sturen. De stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar zet deze bijzondere topambtenaren in de schijnwerpers. En brengt daarmee de functie van overheidsmanager positief onder de aandacht.

De jury bestaat uit voorzitter Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel; Jannine van den Berg, politiechef Landelijke Eenheid; Antje Dekker, secretaris-directeur Waterschap De Dommel; Paul Depla, burgemeester van Breda; Sandra Groeneveld, hoogleraar Publiek Management; Bram de Klerck, directeur-generaal Algemene Bestuursdienst; José Manshanden, directeur GGD Publieke Gezondheid gemeente Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015; Siebe Riedstra, secretaris-generaal ministerie van Veiligheid en Justitie en Maarten Schurink, bestuursvoorzitter Sociale Verzekeringsbank.

Overheidsawards: www.overheidsawards.nl

U P D A T E

Overheidsmanager van het Jaar 2017 bekend, VNG, 21 november 2017: https://vng.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer