Gemeente Maasgouw met veelbelovende boodschap op You Tube

De gemeente Maasgouw heeft nagedacht over hoe ze de bestuurskracht zou kunnen vergroten ten behoeve van de inwoners en is daarvoor op zoek gegaan naar verschillende meningen en opvattingen. Wat te doen om betere resultaten te bereiken en de inwoners zo goed mogelijk te bedienen met zo gering mogelijke investeringen, kosten en tijd?

Het resultaat van de zoektocht is te zien in de film “Organisatieontwikkeling in de gemeente Maasgouw”. De heersende opvatting is dat de overheid goed werkt als ze efficiënt is en effectief werkt. Maar in Maasgouw vindt men dat niet voldoende. De bestuurders van Maasgouw geloven dat er pas vernieuwing kan komen door voorbij het bestaande te gaan. Dat wil zeggen, andere waarden, opvattingen en meningen ook serieus nemen en een plek geven. Vernieuwingen komen tot stand als we inzien dat mensen zelf het verschil maken, wanneer ze worden uitgedaagd en ruimte en vertrouwen krijgen. Dan kunnen mensen het beste van zichzelf geven en krijg je uitkomsten die verder gaan dan het bestaande denken en handelen.

In de film komen diverse medewerkers van de gemeente aan het woord. Ook burgemeester Frans Wilms. Hij benadrukt dat meer dan tachtig procent van het gemeentewerk mensenwerk is. Hij geeft de raad je “te verdiepen in de ander en te beseffen dat er meerdere waarheden zijn die aandacht verdienen. Als je daar intern mee begint, kun je het ook extern doen, in de contacten met de inwoners”.
Maasgouw wil “het beste uit mensen halen” en “op zoek gaan naar wat er echt speelt”.

Bekijk de film “Organisatieontwikkeling in de gemeente Maasgouw” op webadres van You Tube: www.youtube.com/watch?v=WihBcEUWw7c

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer