Skip to main content

Finalisten verkiezing Overheidsmanager van het Jaar merendeel vrouw

logo overheidsmanager 2017Elanor Boekholt-O’Sullivan, Irma Woestenberg en Gerard Bakker behoren tot de beste leidinggevenden uit de publieke sector van Nederland. Eén van hen maakt in november 2017 kans op de titel ‘Overheidsmanager van het Jaar’.

Op 20 november 2017 wordt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal in Den Haag bekend gemaakt wie van de drie finalisten een plek heeft verworven in de eregalerij. De jury, onder voorzitterschap van Ank Bijleveld, commissaris van de Koning in Overijssel, is onder de indruk van de drie finalisten. De overheidsmanagers hebben binnen het openbaar bestuur lef en krachtig leiderschap getoond:

● Gerard Bakker – Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (Bestuursvoorzitter)
● Elanor Boekholt-O’Sullivan – Koninklijke Luchtmacht / Ministerie van Defensie (Commandant Vliegbasis Eindhoven)
● Irma Woestenberg – Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Gemeentesecretaris)

De jury over Gerard Bakker
In een omgeving van politieke druk en grote media-aandacht heeft Gerard Bakker het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) niet van haar taak laten afleiden. Door de grote instroom van asielzoekers stond het COA voor de noodzaak tot samenwerking. Gerard nam hierin het voortouw om in een enorm korte tijd dit eigen te maken binnen zijn organisatie. Hij toonde persoonlijk leiderschap, veel energie, verbindende kracht en durf om alle actoren aan zich te binden en mensen voor zijn doel te winnen.

De jury over Elanor Boekholt-O’Sullivan
Elanor Boekholt-O’Sullivan straalt als commandant van de Vliegbasis Eindhoven enorme authenticiteit uit binnen een organisatie waar dit niet vanzelfsprekend onderdeel is van de cultuur. Met haar visie heeft zij radicale veranderingen doorgevoerd in een tegenwerkende cultuur. Deze overheidsmanager combineert bescheidenheid met gezaghebbendheid en maakt hierdoor persoonlijk het verschil in de organisatie.

De jury over Irma Woestenberg
Irma Woestenberg heeft als gemeentesecretaris van gemeente ‘s-Hertogenbosch laten zien op een stevige manier zelf verantwoordelijkheid te nemen en resultaat te boeken. Naast haar activiteiten op regionaal en landelijk niveau, bijvoorbeeld als voorzitter van de Taskforce Samen Organiseren (VNG), is ze binnen gemeenteland beroemd om haar vooruitstrevendheid. Binnen de gemeente maakt ze zich continu sterk om de organisatie aan te sluiten bij de dynamische en veranderende omgeving.

Over de verkiezing
De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt al twintig jaar de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Het thema van de twintigste editie is Wie durft in de wind te staan?! Tijdens een feestelijke avond op maandag 20 november 2017 in de Ridderzaal in Den Haag worden de prijzen uitgereikt aan de Overheidsmanager van het Jaar en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar.

Meer info op Overheidsawards: www.overheidsawards.nl