Stakingswebsite onderwijs: Wij zijn verbijsterd

omslag hoop en vreesDinsdag 6 maart 2012 is er een landelijke staking van het onderwijs tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer tegen het voornemen van minister Van Bijsterveldt van OCW om 300 miljoen euro te bezuinigen op het Passend onderwijs. De stakingsbijeenkomst vindt plaats in de Arena in Amsterdam en begint om half twaalf.
Deelnemers aan de staking hebben een website geopend – Wij zijn verbijsterd – waarmee ze een vuist willen maken tegen de plannen, en waarop ze schrijven:

“De afgelopen maanden zijn wij meerdere malen ingegaan op de argumenten en de getallen die de minister en bijvoorbeeld ook de heer Elias (Tweede Kamerlid, VVD)  te pas en te onpas hanteren om de bezuinigingen te rechtvaardigen.
Keer op keer hebben wij op de onjuist gebruikte en de gebruikte onjuiste getallen, de halve waarheden en ook de begripsvervuiling gewezen. Een en ander hebben we voor het gemak op een rij gezet”.

Op tenminste 3.362 scholen staken één of meer personeelsleden. Daarvan gaan zeker 1.737 scholen dicht. Het merendeel van de scholen waar wordt gestaakt zit in het basis- en speciaal onderwijs. Van alle ruim 600 scholen voor speciaal onderwijs is het merendeel gesloten. De overige scholen die dicht gaan zijn voornamelijk basisscholen. In het voortgezet onderwijs gaat het voornamelijk om afdelingen die werken met zorgleerlingen, zoals praktijkscholen en scholen met leerweg ondersteund onderwijs. Maar er zijn ook gymnasia waar een deel van de leraren meestaakt of afdelingen in het middelbaar beroepsonderwijs die intensief met zorgleerlingen te maken hebben.

De 2000 bussen die besteld waren, zitten vol.

Boekje downloaden op site van St. Mattheusschool: Hoop en vrees – Verhalen van ouders over de gevolgen van de bezuinigingen op het speciaal onderwijs, Rotterdam, mei 2011: www.zmlk.nl/blog/hoop_en_vrees.pdf

Meer in op website: www.wijzijnverbijsterd.nl (Website is opgeheven)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer