Op de bres voor lager technisch onderwijs!

wim van_de_merwe_met_leerlingMaandag 14 november 2011 is Wim van de Merwe, docent metaaltechniek van de scholengemeenschap Reggesteyn uit Rijssen in het Circustheater in Den Haag te gast op het jaarlijkse congres van FME/CWE, de ondernemersorganisatie van de technische industrie, waar hij  zal spreken over zijn vak. Van de Merwe wordt vergezeld van twee van zijn leerlingen, Patrick Karsenberg (16) en Johan Schelfhorst (17).

Van de Merwe is een bevlogen docent en zet zich sinds jaar en dag in voor goed technisch onderwijs in Nederland en bedenkt steeds nieuwe plannen om het te promoten. Zijn leerlingen winnen regelmatig prijzen in lastechniek. Politici, regeringsleiders en ondernemers komen bij Van de Merwe op bezoek om met eigen ogen te zien hoe hij de jeugd motiveert en samenwerking weet te zoeken tussen onderwijs en bedrijfsleven. Een aantal bedrijven hielp mee op Van de Merwe’s school een modern geoutilleerd praktijklokaal in te richten met frees-, draai- en lasmachines, in ruil waarvoor de school gemotiveerde leerlingen als stagiairs in de bedrijven plaatst.
In 2009 kwam voorzitter Jan Kamminga van FME op Reggesteyn een kijkje nemen. Op het jaarcongres van 14 november zal Kamminga afscheid nemen.

Als u kennis wilt maken met Wim van de Merwe, kom dan maandagochtend 14 november om 10.30 uur naar de Goed Werk Hub in Den Haag. Daar zal Van de Merwe voorafgaand aan zijn bezoek aan het congres van FME/CWE in het Circustheater u vertellen hoe hij zijn leerlingen weet te motiveren. Een mooie gelegenheid zelf eens kennis te maken met deze onvermoeibare vmbo-docent en voortrekker van de Stichting Beroepseer. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst van maandagochtend (Gegevens niet meer beschikbaar)

Kik hier voor het artikel Rijssense vmbo’ers spreken top van Nederlands bedrijfsleven toe in dagblad Tubantia, 10 november 2011. Daarin wordt ook vermeld dat Van de Merwe en zijn leerlingen zijn uitgenodigd door minister Kamp van Sociale Zaken om te komen praten over hun visie op onderwijs in metaaltechniek.

nil wisseltrofee_jon_hofman_wim_van_de_merwe

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer