Onderwijstips voor augustus 2016

Onderwijs van morgen (OVM), een inspiratie- en kennisplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs, selecteert maandelijks congressen, evenementen en nieuwe boeken die voor docenten de moeite waard zijn.

Voor de maand augustus raadt OVM aan:

Gratis online workshops van Kennisnet
Speciaal voor docenten ontwikkelde Kennisnet drie online workshops over computational thinking, mediawijsheid en informatievaardigheden. Deze workshops bestaan uit verschillende modules en kant-en-klare voorbeeldlessen die je direct in de les kunt gebruiken. De workshops zijn beschikbaar via het onderwijsplatform Wikiwijsleermiddelenplein. Lees meer hierover op Kennisnet: www.onderwijsvanmorgen.nl

Oei, ik groei!
Op 23 augustus 2916 start Leraren met Lef het nieuwe schooljaar met de onderwijsbijeenkomst Oei, ik groei!, op theaterfestival De Parade in Amsterdam. Op deze dag wordt met honderden docenten, studenten en directeuren het feest van kennisdelen gevierd. Zo worden onder meer de laatste onderwijsinnovaties gepresenteerd in een verrassende setting van theater, plezier en inspiratie. Al gaat u als deelnemer natuurlijk ook zelf aan de slag.

Klik hier voor meer info, uitnodiging, registreren en programmaoverzicht van Oei, ik groei.

Boek: De leraar in beeld door Marijke Bouwhuis
omslag de leraar in beeld
Tegenwoordig is het verkrijgen van waardevol beeldmateriaal redelijk eenvoudig; een opname is in een handomdraai gemaakt, bekeken en doorgestuurd. Dit gemak opent een wereld van nieuwe mogelijkheden voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs.

De leraar in beeld beschrijft de effectiefste methoden om beeldcoaching toe te passen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Het boek is in eerste instantie gericht op onderwijsbegeleiders, maar kan ook andere professionals – (aankomende) leraren – ondersteunen bij intervisie en collegiale consultatie; teamontwikkeling; zelfreflectie en het begeleiden van leerlingen.

Het boek is, onder meer via uitgeverij Pica, verkrijgbaar vanaf 1 september 2016: www.uitgeverijpica.nl

Boek: Het leren voorbij door Gert Biesta
omslag het leren voorbij biesta
In 2006 verscheen Beyond Learning van de Nederlandse onderwijspedagoog
Gert Biesta. Het boek ontvouwde zich uiteindelijk tot een trilogie met Goed onderwijs en de cultuur van het meten en Het prachtige risico van onderwijs.
Beyond learning
was het startpunt voor Biesta’s onderwijspedagogische theorie.

Binnenkort verschijnt de Nederlandse vertaling van Beyond learning onder de titel: Het leren voorbij: Democratisch onderwijs voor een humane toekomst.
Klik hier voor meer info: www.uitgeverijphronese.nl

Onderwijstips, Onderwijs van morgen: www.onderwijsvanmorgen.nl
Het platform Onderwijs van morgen is een initiatief van uitgeverij Malmberg.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer