“De week van de leraar” in de Verenigde Staten

De Amerikaanse Sabrina Steven Shupe schreef op 2 mei 2011 een brief aan de Minister van Onderwijs van de V.S., Arne Duncan, waarin zij hem verwijt geen respect te hebben voor het beroep van leraar. Hij zou het beroep ook niet waarderen en steunen.

Uit de brief komt naar voren dat in de V.S. leraren onder druk staan van beleidsmakers die geen voeling meer hebben met het onderwijs op de werkvloer.
Het beroep van leraar wordt volgens haar ondermijnd.

Klik hier om haar brief te lezen.

Shupe’s brief is een reactie op de open brief van minister Duncan aan de leraren in Amerika: An Open Letter to America’s Teachers. Klik hier om deze open brief te lezen.

Lees ook de blog Failing Schools over de gecompliceerde problemen op veel Amerikaanse openbare scholen, die niet in staat blijken de kinderen het noodzakelijke onderwijs te geven. Er wordt opgeroepen te luisteren naar de echte deskundigen, de leraren dus, en niet naar degenen die geen benul hebben van de werkelijkheid, maar die wel doen alsof ze weten wat er moet gebeuren om de situatie te verbeteren. Klik hier

Op de opiniepagina van de New York Times van 30 april 2011 staat een verhelderende uiteenzetting – The High Cost of Low Teacher Salaries – van Dave Eggers en Ninive Clements Calegari. Ze schrijven over het blameren van de verkeerde groep mensen als er sprake is van slecht onderwijs, en de zeer belabberde honorering van leraren, van wie 62 procent bijbaantjes moet aannemen, tot elf uur ‘s avonds de hele week door, om het hoofd boven water te houden. Geld verdienen is voor hen een constante worsteling.

Een citaat uit het artikel: “Stel je een aankomende leraar voor die in het diepe wordt gegooid op een school in de stad en die elke dag vijf klassen van veertig scholieren les moet geven. Aan het eind van het jaar, als de schoolresultaten beneden niveau zijn en niet voldoende genoeg omhoog zijn gegaan, wordt hij een slechte leraar genoemd”.
Lees het hele artikel. klik hier.

teacher_of_the_year_usa_2011De hierboven genoemde brieven en artikelen verschenen in de week die in de V.S. wordt genoemd de ‘Teacher Appreciation Week’, waarin leraren de volle aandacht krijgen. In elk geval liet president Obama blijken dat hij veel waardering heeft voor leraren. Hij sprak een groepje leraren toe dat verkozen was tot de beste van het land, één uit elke staat. Speciale aandacht kreeg de beste van hen allemaal, lerares scheikunde Michelle Shearer. Obama vertelde dat leraren ertoe doen en veel bijdragen tot wat voor mensen we worden in ons leven. De ceremonie vond plaats in de tuin van het Witte Huis en was een ware ode aan de leraar.

Klik hier voor het filmpje, waarop ook Minister Duncan van Onderwijs te zien is.

 

 

2008total visits,1visits today

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 9
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer