Meld uw favoriete leraar aan voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2018

leraar van het jaar verkiezing tjeerd van den elsen 2017Tot en met dinsdag 8 mei 2018 is het mogelijk mee te doen aan de verkiezing van de Leraar van het Jaar 2018. De leraren worden gekozen door een jury bestaande uit leraren. Om de jury te voorzien van voldoende informatie kunt u op het aanmeldformulier de naam van de kandidaat van uw keuze opgeven en een aantal vragen beantwoorden. De antwoorden zijn belangrijk; de jury oordeelt namelijk inhoudelijk. Het gaat bij deze verkiezing niet om ‘de meeste stemmen gelden’. Het aantal inzendingen voor een bepaalde leraar heeft geen invloed op de kansen van de kandidaat. Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Bekroning voor vakmanschap!

Doelstelling van de verkiezing Leraar van het Jaar is kwaliteiten van leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar en bespreekbaar maken. En leraarschap op een positieve manier in beeld brengen. De verkiezing richt zich daarom op die leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, die hierover in gesprek durven en kunnen gaan en die weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is dan ook een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel. De vier winnaars worden jaarlijks feestelijk bekendgemaakt tijdens het Lerarencongres op de Dag van de Leraar. Die dag vindt plaats in oktober.

LerarenKamer

Leraren die ooit Leraar van het Jaar zijn geweest, hebben zich verenigd in de LerarenKamer. De LerarenKamer komt een aantal keer per jaar bijeen om kennis te delen en onderwijszaken te bespreken.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd.

Aanmeldformulier Leraar van het Jaar 2018: http://leraarvanhetjaar.onderwijscooperatie.nl
Over Leraar van het Jaar, Onderwijscoöperatie: http://leraarvanhetjaar.onderwijscooperatie.nl

N.B. De Onderwijscoöperatie is opgeheven per januari 2019; website is ook opheven

Zie ook het interview bij RTL Nieuws: Tjeerd blij met comeback als leraar: ‘Het plezier in de ogen van de kinderen!’,  29 januari 2018: www.rtlnieuws.nl

Foto: Meester Tjeerd van den Elsen van basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg, gekozen tot Leraar van het Jaar 2017 in de categorie basisschool.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer