Leerkrachten primair onderwijs voeren actie voor een eerlijk salaris en minder werkdruk

manifest po inactie 2Leerkrachten van het primair onderwijs (PO) zijn op 20 maart 2017 begonnen met een actie voor een beter salaris en een kleinere klas: PO in Actie. In een pamflet en een manifest pleiten zij voor goed onderwijs voor alle kinderen. “Willen we kinderen goed onderwijs blijven bieden”, aldus de actievoerders, ”dan moet er NU geïnvesteerd worden in het primair onderwijs. Een te hoge werkdruk gecombineerd met een oneerlijk salaris zorgt voor hoog ziekteverzuim, veel uitval van leerkrachten en een onaantrekkelijk perspectief voor studenten. Een fiks lerarentekort dient zich aan en zal voor flinke problemen gaan zorgen als we nu niets doen”.

PO in Actie is een groep van ruim 23.000 leerkrachten uit het primair onderwijs die een noodkreet laat horen: heb je hart voor onderwijs, maak je dan nu hard voor onderwijs! PO in Actie doet een oproep aan de PO-Raad, vakbonden en politici met een hart voor onderwijs. Gezamenlijke actie is nodig; het is nu echt de hoogste tijd voor actie. Niets doen is geen optie. Om de problemen aan te pakken eist PO in Actie het volgende:

1. Een eerlijk salaris; het primair onderwijs wordt structureel onderbetaald.
2. Een investing in het onderwijs voor minder werkdruk.

Als de doelen niet in het regeerakkoord worden opgenomen, dan komt er een staking. PO in Actie roept daarbij de steun in van de vakbonden en de PO-Raad.

Het is vijf voor twaalf, omdat:

  • de leerkrachten opraken;
  • het lerarentekort groeit;
  • het ziekteverzuim hoog is en groeit;
  • en er zich weinig studenten aanmelden bij de pabo’s

Manifest PO in actie, 29 maart 2017: https://app.box.com/s/e9xhfduzlqrl0uhv8jotwl9o281pnzef

Zie voor meer info en steun aan PO in Actie: www.poinactie.nl (website is niet meer actief)

PO in actie in archieven AVS: https://avs.nl/kennisbank/overige-dossiers/po-in-actie/

U P D A T E

Basisschooldocenten dreigen met staking, Een Vandaag, 29 maart 2017: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/basisschooldocenten-dreigen-met-staking/

Zie ook de PO archieven van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties: www.fvov.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer