Het duwtje van Wim van de Merwe, docent metaaltechniek

Wim van de Merwe, vmbo-leraar metaaltechniek aan de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen ziet het als zijn taak leerlingen een duwtje in de rug te geven. In het onafhankelijk vakblad voor het onderwijs, Didactief (no 10, 2011), vertelt hij hoe hij elke  ochtend fluitend naar zijn werk gaat. Hij wil dat  leerlingen trots zijn op hun vmbo-diploma en hij doet er dan ook alles aan zijn leerlingen te stimuleren goed te worden in hun vak.

wim van de merwe en 2 leerlingenEen goede stimulans is bijvoorbeeld hard oefenen voor de tweejaarlijkse Vakkanjerwedstrijden waar jonge technische talenten in de metaal en elektro laten zien wat ze kunnen.
Lasser Johan Schelfhorst en CNC-draaier Jan Willem Nijland, beiden oud-leerlingen van Van de Merwe, zijn geplaatst voor de landelijke finale, die in maart 2012 in Rotterdam wordt gehouden. Ze zijn al vanaf september twee avonden aan het oefenen op de avondschool van Van de Merwe.
Winnaars in elke categorie van deze westrijden nemen deel aan de World Skills 2013 in Leipzig, het oudste beroepenevenement van de wereld (sinds 1947) waar meer dan vijftig landen aan deelnemen.

Wim van de Merwe is Voortrekker van Stichting Beroepseer.

‘Een duwtje geven’, door Jessie van den Broek, Didactief, december 2011: Een duwtje geven: https://beroepseer.nl

Verslag van Hub-bijeenkomst Op de bres voor het lager technisch onderwijs met Wim van de Merwe op 14 november 2011: https://beroepseer.nl

Op de foto: Wim van de Merwe met twee van zijn leerlingen. Links Johan Schelfhorst, deelnemer aan de Vakkanjer-wedstrijden van 2012 en rechts Patrick Karsenberg.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer