Gelanceerd: website over samenwerking tussen vmbo, mbo en bedrijfsleven in de regio

Scholen in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs die samenwerken of dit gaan doen om de doorstroom vmbo-mbo te verbeteren en goed en toegankelijk beroepsonderwijs in de regio te behouden, kunnen sinds 4 juni 2018 terecht op de website Sterk beroepsonderwijs: www.sterkberoepsonderwijs.nl

Op deze website – gelanceerd in het kader van het landelijke programma Sterk beroepsonderwijs – vindt de bezoeker informatie, nieuws, inspirerende voorbeelden, regionale activiteiten en hulp van experts.
Het programma Sterk beroepsonderwijs zet in op meer regionale samenwerking tussen vmbo en mbo en de arbeidsmarkt, ruimte om doorlopende routes vmbo-mbo op alle niveaus mogelijk te maken en een nieuwe leerweg in het vmbo.

Het ministerie van OCW, de AOC Raad (Agrarisch Opleidingscentru), MBO Raad, Stichting Platforms VMBO-SPV (Sociaal psychiatrische verpleegkunde), Platform Theoretische Leerweg (TL) en de VO-raad geven hier op landelijk niveau uitvoering aan. De MBO-raad en VO-raad zullen vmbo- en mbo-scholen daarnaast faciliteren om op regionaal niveau de samenwerking te intensiveren en uit te breiden.

Op de site kan men zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Sterk beroepsonderwijs.

Koplopers gezocht

Wie een goed voorbeeld voor de samenwerking vmbo-mbo kent, kan zich op de nieuwe site aanmelden als koploper. Het voorbeeld wordt dan op de site gepubliceerd ter inspiratie van andere scholen. Koplopers zijn innovatieve samenwerkingsprojecten waarin vmbo, mbo en arbeidsmarktpartijen concrete resultaten hebben geboekt.

Sterk Beroepsonderwijs: www.sterkberoepsonderwijs.nl

Nieuwe website rond ‘Samenwerken aan sterk beroepsonderwijs’, VO-raad, 7 juni 2018: www.vo-raad.nl

Kamerbrief over programma versterking vmbo-mbo, Rijksoverheid, 28 mei 2018: www.rijksoverheid.nl

samenwerking sterk beroepsonderwijs

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer