Docenten gezocht voor panel VO-raad

Hoe staan docenten tegenover zaken als de functiemix en het lerarenregister? Om hier een beter beeld van te krijgen – en de mening van docenten mee te kunnen nemen bij het formuleren van beleid – heeft de VO-raad een docentenpanel opgezet. Docenten kunnen zich nu inschrijven. De VO-raad is een vereniging van 334 schoolbesturen en ruim 600 scholen in het voortgezet onderwijs.

Via het docentenpanel wil de VO-raad een representatieve groep docenten raadplegen over belangrijke, actuele onderwijsthema’s. Docenten zijn een sleutelfiguur voor het onderwijs en als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen en problematiek in het VO. De VO-raad wil hun mening en expertise graag meenemen bij het formuleren van zijn standpunten, adviezen en beleid.

Docenten die deelnemen aan het panel worden een paar keer per jaar uitgenodigd voor een kort online onderzoek over een actueel onderwijsthema. Docenten krijgen zo de kans om hun mening te geven over onderwerpen en maatregelen die hen direct raken. En voor scholen en de VO-raad leveren de resultaten van de onderzoeken waardevolle inzichten op, die kunnen helpen om standpunten en beleid te formuleren en/of verder aan te scherpen.

Scholen en deelnemende docenten worden via de website van de VO-raad geïnformeerd over de resultaten van de onderzoeken. Hierbij wordt ook teruggekoppeld wat de VO-raad met de input van docenten heeft gedaan en welke rol deze heeft gespeeld in de besluitvorming.

Docenten worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor het VO-raad docentenpanel. Aan schoolleiders en bestuurders wordt gevraagd hun docenten op dit panel te wijzen en deelname te stimuleren.

Meer informatie over het docentenpanel, zie website VO-raad: www.vo-raad.nl/docentenpanel (Info over docentenpanel niet meer beschikbaar)

Lees ook het artikel Wat vindt DE DOCENT?  in het VO-magazine van maart 2013. Hierin vertelt Dirck van Bennekom, lid dagelijks bestuur VO-raad, over het docentenpanel en het nut ervan voor docenten en de VO-raad en zijn leden. Pagina 39: http://docplayer.nl


 

 Update: een goeie vraag

Er kwam een tweet van Ineke Marree als reactie op dit bericht met de vraag: “Waarom wel docentenpanel, maar geen vertegenwoordigers docenten in #VO-raad?”

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer