Delen uit de boeken Flip the System en de Britse versie van Het alternatief nu als gratis PDF beschikbaar

flipping the system free e book Uitgeverij Routledge heeft delen uit het boek Flip the System en Flip the system UK, de Britse versie van Het alternatief. Weg met de afrekencultuur in het onderwijs! gratis digitaal beschikbaar gesteld als freebook. Titel: Flipping the System.
De internationale versie Flip the System: Changing education from the ground up, verscheen in 2015; Flip the System UK. A Teachers’ Manifesto in 2017.
Flipping the system telt 55 pagina’s en is samengesteld door de redacteuren Jelmer Evers, René Kneyber, JL Dutaut en Rycroft-Smith.

Internationale trend

Voor het boek Flip the System: Changing education from the ground up, gepresenteerd op het 7e Wereldcongres Education International in juli 2015 in Ottawa, Canada, waren leraren en onderwijskundigen uit alle delen van de wereld uitgenodigd door redacteuren René Kneyber en Jelmers Evers van Het alternatief, een bijdrage te leveren. Ze pleiten er in dit boek voor de economische benadering van het onderwijs en de afrekencultuur achter ons te laten en daarvoor in de plaats te kiezen voor een meer menselijke, democratische benadering. Dat wordt flipping the system genoemd en dat betekent dat leraren wereldwijd zelf de regie nemen over het onderwijs en zelf aan het roer gaan staan, in plaats van slechts uitvoerders te zijn van wat anderen allemaal bedenken voor het onderwijs. Van onderop beginnen met verandering van het onderwijssysteem.
De trend naar professionalisering van het onderwijs is internationaal. Redacteur Lucy Rycroft-Smith daarover in een interview: “We luisteren naar elkaar en we leren van elkaar over hoe we druk moeten uitoefenen op politici en beleidsmakers om het onderwijsstelsel beter, rechtvaardiger en bestendiger te maken. We moeten ophouden met het ziekmakende onderwijsstelsel waarin leraren opbranden en hun beroep vaarwel zeggen. Het is nodig krachtige netwerken op te bouwen voor ons mooie beroep”.

In Groot-Brittannië was lang uitgezien naar Flip the system UK: A teacher’s Manifesto. Er is twee jaar aan het boek gewerkt door de redacteuren Lucy Rycroft-Smith, van oorsprong lerares en thans werkzaam als onderzoeker bij Cambridge Mathematics, en Jean-Louis Dutaut, leraar burgerschap, media en politiek en voormalig hoofd van een basisschool. Flip the System UK gaat over het Britse onderwijsstelsel en behandelt niet alleen de problemen, maar biedt ook oplossingen. Het Manifest is bedoeld als blauwdruk voor een wezenlijke verandering. Met deze uitgave was de internationalisering van het streven naar flip the system weer een stap verder gekomen.

Inhoudsopgave Flipping the system

Foreword
Introduction
The Teachers’ Manifesto: Cognitive agency
The Teachers’ Manifesto: Collective agency
The Teachers’ Manifesto: Ethical agency
The Teachers’ Manifesto: Political agency
The Teachers’ Manifesto: Global Agency
Conclusion

Klik hier voor freebook: Flipping the System.

Zie ook: Nieuwe uitgave van Flip the system – een manifest van leraren. Internationale invloed groeit, Blogs Beroepseer, 4 december 2017: https://beroepseer.nl

reeks alternatief flipping the system

 

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer