Brief aan Minister Van Bijsterveldt

Beste mevrouw Van Bijsterveldt,

Wat een commotie. Er moet gestaakt worden omdat we van 7 weken na 6 weken gaan (heeft de basisschool ook geen 6 weken??).
Dit keer niet over het salaris. Het Ministerie van Onderwijs mag niet over dit soort zaken gaan. Volgens mij is de VO raad ook voor. Ik kom zelf uit het bedrijfsleven en bezoek ze regelmatig, waar je maar een paar weken hebt. De directie van mijn school heeft voor het eerst besloten dat de docenten mogen gaan staken met behoud van salaris. Dus er gaan al meer docenten naar Utrecht.

Reacties van als ik een week vakantie inlever, dan wil ik meer salaris!!! Waar zijn we mee bezig. Onderwijs is elke dag weer anders. Zolang mijn leerlingen in hun vrije tijd samen met mijn collega heel wat avonden aan een teamopdracht werken en leerlingen oefenen voor de laswedstrijden, is dat wat onderwijs uitdagend maakt. Je kiest voor het onderwijs of niet. Je hebt met zoveel vakanties het perfect voor elkaar. En ben je een VWO docent met nog meer salaris dan een VMBO docent.

Dit is toch ook niet voor de buitenwacht te verkopen. Ik ga dus niet staken!!! en blijf die dag gewoon lesgeven. De meeste collega’s zullen het wel niet met mij eens zijn.

Een goed weekend toegewenst,

Wim van de Merwe,
vmbo-docent metaaltechniek op scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer