Skip to main content

Nomineren voor Dr. Hendrik Muller Prijs voor onderzoekers geestes- en sociale wetenschappen mogelijk t/m half juni 2019

Dr. Hendrik Muller Prijs voor onderzoekers in de geestes- en sociale wetenschappen

Vanaf 2019 reikt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) samen met de Stichting Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds elke twee jaar de Dr. Hendrik Muller Prijs uit aan een in Nederland werkzame mid-career onderzoeker die een duurzame band met Nederland heeft en zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen. De onderzoeker is in het jaar van nominatie niet langer dan 15 jaar geleden gepromoveerd en heeft een aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een Nederlands onderzoeksinstituut.

De Stichting Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds in Den Haag heeft deze nieuwe prijs in 2019 ingesteld. De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en is bestemd voor het mede-financieren van een onderzoeksproject naar keuze van de laureaat.

Het Fonds is vernoemd naar dr. Hendrik Pieter Nicolaas Muller (1859-1941), een Nederlandse zakenman en diplomaat. Na een geslaagde carrière in het Rotterdamse zakenleven was Hendrik Muller van 1919 tot 1924 gezant in Roemenië en van 1924 tot 1932 gezant in het voormalige Tsjecho-Slowakije. De Dr. Hendrik Muller prijs is de opvolger van de Dr. Hendrik Muller Prijs voor de Gedrags- en maatschappijwetenschappen die werd uitgereikt van 1991 tot 2017.

Nominatie en uitreiking

De volgende personen en instellingen kunnen nominaties indienen:

  • Colleges van bestuur van Nederlandse universiteiten
  • Faculteitsdecanen van Nederlandse universiteiten
  • Directeuren van Nederlandse onderzoeksinstituten op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen
  • Leden van de KNAW, leden van de Raad voor Geesteswetenschappen en leden van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad van de KNAW.

Nomineren voor de Dr. Hendrik Muller Prijs 2019 is mogelijk tot en met 15 juni 2019.
Maak daarvoor gebruik van het nominatieformulier op de site van KNAW: https://knaw.nl/nl/prijzen/prijzen/hendrik-muller-prijs
Meer info bij KNAW: https://knaw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.