Nomineer een collega voor verkiezing Beste Ambtenaar van het jaar 2019

Verkiezing beste ambtenaar van het jaar 2019

Wie maakt kans om Beste Ambtenaar van 2019 te worden? Publiek Denken, initiatiefnemer van de verkiezing PD Top 100 Beste Ambtenaar, organiseert inmiddels de negende editie, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en gemeente Zaanstad.
Publiek Denken is een netwerkplatform voor professionals werkzaam in de publieke sector en bestaat uit een kwartaalblad, themamagazines, website, nieuwsbrief, expertmeetings, dialoogtafels en de verkiezing Top 100 Beste  Ambtenaar.

Voorbeeld voor collega’s

Met de verkiezing Top 100 Beste Ambtenaar wordt de schijnwerper gericht op ambtenaren die het afgelopen jaar een uitzonderlijke inspanning hebben geleverd en een voorbeeld zijn voor hun collega’s. Het gaat om een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert en waarover we normaliter weinig horen. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? Wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

Nomineren kan tot 14 oktober 2019. Er zijn twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs. De Beste Ambtenaar wordt aangewezen door de jury. De publieksprijs wordt uitgereikt aan de ambtenaar die de meeste stemmen heeft behaald

Er zijn zes categorieën:

  • Rijksoverheid management
  • Rijksoverheid beleid
  • Rijksoverheid uitvoerend
  • Decentraal management
  • Decentraal beleid
  • Decentraal uitvoeren

Voorzitter van de jury van 2019 is Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Nadat de Top 100 Beste Ambtenaar is vastgesteld op basis van het aantal uitgebrachte stemmen per kandidaat, bepaalt de jury wie zich Beste Ambtenaar van het Jaar 2019 mag noemen.

De Ambtenaar van het Jaar 2019 wordt bekendgemaakt op 10 december 2019 tijdens een feestelijke bijeenkomst in de gemeente Zaanstad.

Winnaar van 2018

Winnaar van de verkiezing van 2018 was Anne Langenesch, programmamanager Omgevingswet in de gemeente Zaanstad. Vanuit andere Nederlandse gemeenten komt men kijken hoe Zaanstad met de Omgevingswet omgaat. Volgens de jury is Langenesch een uitmuntende ambtenaar die medewerkers en partners heel snel meekrijgt en met elkaar in gesprek weet te krijgen. En dat past in de transitie die nu gaande is tussen overheid, externe partijen en bewoners.

De tweede plaats is gegaan naar Erik Masthoff, directeur Zorg en Behandeling, Dienst Justitiële Inrichtingen, Penitentiaire Inrichting Vught. Op de derde plaats is geëindigd Marieke Jakobsen, beleidsmedewerker Slachtofferbeleid op het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Tessa Martens, clusterhoofd Consulaire aangelegenheden en reisadviezen op het ministerie van Buitenlandse Zaken was de winnaar van de PD Top 100 Publieksprijs. Zij heeft de meeste stemmen weten te verzamelen van de meer dan 11.000 stemmen die waren uitgebracht.

Nomineren  – vóór maandag 14 oktober 2019 – bij Publiek Denken: https://publiekdenken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer