Nominatieperiode voor verkiezing beste overheidsorganisatie en manager van het jaar is van start gegaan

overheidsawards 2019

De periode voor het nomineren van kandidaten voor de Verkiezing Beste Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019 is begonnen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal in Den Haag. In 2019 vindt de uitreiking plaats op dinsdag 19 november.
Nominaties voor de verkiezing beste overheidsmanager zijn welkom tot 1 juli, voor de beste overheidsorganisatie tot 5 augustus.

Kompas in zwaar weer

Het thema voor de Verkiezing Beste Overheidsmanager 2019 is Kompas in zwaar weer.
Onze huidige samenleving wordt gekenmerkt door verschillende uitdagingen; ontevredenheid, een gevoel van onveiligheid en politieke verschuivingen. Ambtenaren – uit verschillende bestuurslagen – worden vaak verantwoordelijk gehouden voor wat er speelt. Zo worden ze geconfronteerd met lastige situaties en zijn zij degenen die in de wind staan wanneer onvrede wordt geuit of wanneer het spannend wordt.

Dé overheidsmanager van 2019 is daarom een kompas in zwaar weer. Iemand die medewerkers ondersteuning biedt bij het navigeren door de uitdagingen van deze tijd en hen richting geeft waar nodig of gevraagd. Als kompas biedt de manager ook houvast: de manager is iemand die achter zijn/haar mensen staat en hen steunt. Daarnaast heeft dé overheidsmanager een sterk moreel kompas. Hij/zij weet op het juiste moment de juiste, afgewogen keuzes te maken voor zowel de organisatie als haar mensen.

Meer info over het thema Kompas in zwaar weer, de criteria en de te volgen procedure voor nomineren: www.overheidsawards.nl/thema-en-criteria/ (Gegevens over Kompas in zwaar weer zijn niet meer beschikbaar op Overheidsawards)

Transparantie en kennisdeling

In de video hieronder doet juryvoorzitter Jan van Zanen, burgemeester van Haarlem, een oproep voor deelname aan de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van 2019. Doel is goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht brengen en professionele trots stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur door goede initiatieven breed aan elkaar te laten zien. Wat maakt een organisatie de Beste organisatie van het Jaar? Burgemeester Van Zanen denkt dat het zal helpen als de organisatie een duidelijk verhaal heeft naar de buitenwereld, intern de zaak op orde heeft en concrete uitdagingen in de omgeving duidelijk in beeld heeft en daar snel op inspringt.

Klik hier voor aanwijzingen en leidraad voor een onderbouwd verhaal om mee te doen aan de verkiezing van beste overheidsorganisatie: http://www.overheidsawards.nl/dimensies/

Meer info over Overheidsawards, o.m. betreffende voorgaande jaren: www.overheidsawards.nl
P.S.: Info over voorgaande jaren is sinds 2021 niet meer beschikbaar op Overheidsawards. Zie: http://www.futuregov.nl/

De overheidsverkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Binnenlands Bestuur, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer