Nieuwsbrief en video over presentatie van Manifest De Jeugdsprong

Beste lezer,

Op 17 mei 2021 presenteerden wij, FNV en Stichting Beroepseer, in een goed bezochte Zoom-uitzending, ons advies voor een betere jeugdzorg: De Jeugdsprong!

Onze denktank is uniek in zijn soort. Onze input komt voort uit bijeenkomsten en interviews met mensen uit de landelijke en lokale politiek, werkgevers, adviseurs, hoogleraren, jeugdprofessionals, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, kraamzorg, cliënten en ervaringsdeskundigen. Kortom, een divers gezelschap waarbij ieders bijdrage waarde heeft. We hebben dit aangevuld met een publieksenquête, een kinderenquête en informatie uit de vele artikelen en relevante onderzoeken.

We hebben tijdens het schrijven steeds getoetst of we op de juiste weg waren. En dat zijn we! Onze petitie is in 4 weken tijd 7092 keer ondertekend! We zijn heel trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

In ontwikkeling

Het advies geeft een beeld van onze denkrichting. Tegelijk zal het vragen en evenzoveel goede ideeën voor verdieping en aanscherping oproepen. Deze zijn en blijven welkom tot de installatie van de nieuwe minister. Stuur je inbreng zo duidelijk mogelijk naar jeugdzorg@fnv.nl. Wegens de vele reacties zullen we niet op alle mails kunnen reageren. Maar wees gerust; we lezen alles en zullen alle inbreng serieus bespreken en afwegen!

Motie aangenomen in de Tweede Kamer

BIJ1 en PvdA dienden in de Tweede Kamer een motie in. Die motie is aangenomen. Dat betekent dat de Tweede Kamer aan staatssecretaris Blokhuis de opdracht heeft gegeven met ons in gesprek te gaan over dit advies en de mogelijkheden van invoeren te onderzoeken. Dat gesprek is gepland op 1 juni 2021. Natuurlijk zullen we je weer vertellen hoe dat gesprek is gegaan!

Expertmeetings en themabijeenkomsten

Omdat er veel mensen hebben gezegd dat ze nog mee willen denken zullen we nog expertmeetings en themabijeenkomsten organiseren. Zo maken we het advies samen nog scherper voor de nieuwe minister

We zullen zelf ook mensen benaderen die wij graag zelf nog willen spreken. Hou onze berichtgeving in de gaten!

Samen bewegen naar verandering

Wij zullen alle informatie delen met belangrijke mensen, zoals de politiek en werkgevers en de informateur. Natuurlijk willen we ook met hen in gesprek. We willen dat De Jeugdsprong een brede beweging wordt van mensen die samen optrekken naar een betere jeugdzorg. Daarvoor is het nodig dat iedereen actief blijft meedoen. Dat kan bijvoorbeeld al door deze mail te verspreiden, lid te worden van FNV, onze berichten te delen op de socials, en mee te praten via de mail of in bijeenkomsten. Sluit je aan en doe mee!

Tot slot

Tijdens de uitzending van 17 mei hebben we samen mogen werken met een aantal toppers die we niet onbenoemd willen laten:

  • Onze dagvoorzitter, Femke Mostert. We bevelen haar van harte aan!
  • Moraya, die ervaringsdeskundige is, maar ook zangeres en bovendien haar eigen campagne is gestart over en voor #verschilmakers. Op haar website vertelt ze er alles over!
  • Onze zangeressen Ellen en Susannah, die ook voor jou te boeken zijn!
  • De spectaculaire Bikers Against Child Abuse. Met harten van goud zijn zij een prachtig voorbeeld van wat de ‘civil society’ kan zijn! Lees alles over de BACA’s hier.

Blijf dichtbij en tot de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet namens de denktank,

Thijs Jansen, Stichting Beroepseer
Steven de Waal, Voorzitter
Maaike van der Aar, FNV


Nieuwsbrief Jeugdsprong, 20 mei 2021: https://beroepseer.nl/wp-content/uploads/2021/05/nieuwsbrief_jeugdsprong_mei2021.pdf

Manifest De Jeugdsprong feestelijk gepresenteerd, Blogs Beroepseer, 17 mei 2021: https://beroepseer.nl/actueel-in-beroepseer/manifest-de-jeugdsprong-feestelijk-gepresenteerd/

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer