Maaike van der Aar genomineerd voor ‘Vrouw in de media-award 2021 Noord-Holland’

Maaike van der Aar is is genomineerd voor de Vrouw in de media-award in de provincie Noord-Holland. Deze Nederlandse vrouwenprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.
Om vrouwelijke experts en rolmodellen aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen hen vaker een podium te bieden zijn de Vrouw in de media-awards in het leven geroepen. De prijzen, in totaal veertien, zijn onderverdeeld in drie categorieën:

  • de landelijke Vrouw in de Media-award
  • de aanmoedigingsprijs You Go Girl
  • de twaalf regionale media-awards

De awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) en sprekersbureau Zij Spreekt. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn 79 vrouwelijke deskundigen geselecteerd door diverse jury’s die in aanmerking komen voor één van de veertien prijzen.

Sinds 2008 zet VIDM in voor meer diversiteit aan deskundigen in de media en brengt via het platform experts en journalisten op een laagdrempelige manier met elkaar in contact.
Zij Spreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker of dagvoorzitter op congressen en symposia of als gast in praatprogramma’s op radio en televisie. Zij Spreekt beschikt over een groot bestand van deskundige vrouwen op vele vakgebieden.

De landelijke Vrouw in de media-award wordt voor de dertiende keer – sinds 2009 – uitgereikt. Winnaressen van de prijs in voorgaande jaren zijn Annemarie Heite (2017), spreekbuis van het verzet tegen de NAM vanwege aardbevingen in Groningen; Janneke Wittekoek (2018), cardiologe en specialiste op het gebied van vrouwen en hart- en vaatziekten; Ova Bicanic (2019), klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de behandeling van slachtoffers van seksueel misbruik en Marieke Blom (2020), hoofdeconoom ING Nederland.

De jury van de landelijke Vrouw in de media-award 2021 bestaat uit Marianne Verhoeven, hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury; Ann-Lynn Hamelink, eindredacteur/presentatrice RTL-Z en Maria Punch, stemcoach, presentatietrainer BNR-radio.

De aanmoedigingsprijs You Go Girl-award wordt voor de achtste keer uitgereikt. Deze prijs ging in 2019 naar Heleen Lansink, melkveehouder. In 2020 is de award niet uitgereikt.

Maaike van der Aar en de jeugdzorg

Maaike van der Aar uit Purmerend is landelijk bestuurder van FNV Jeugdzorg en zet zich onvermoeibaar in voor goede jeugdzorg. Volgens de jury is Van der Aar een “progressief onderhandelaar, sparringpartner en adviseur en zet ze stevig in op emancipatie van en een betere positie voor (ervarings)professionals in de jeugdzorg”.
Met Thijs Jansen, directeur van Stichting Beroepseer heeft zij het initiatief genomen voor Denktank De Jeugdsprong – voor een stevige verandering in de jeugdzorg. De denktank heeft van onderop gewerkt aan een breed gedragen Manifest met adviezen voor de jeugdzorg, dat op 17 mei 2021 is gelanceerd. Aan het manifest ging een in maart 2021 gestarte petitie vooraf.

In november 2021 heeft Van der Aar een brief gestuurd aan de vaste Kamercommissie van VWS over hervormingen in de jeugdzorg. De kern van de brief is het weren van FNV Jeugdzorg van de Hervormingstafel die met een hervormingsagenda voor de jeugdzorg komt. Aan de Hervormingstafel zitten het ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd, cliëntenorganisaties en beroepsverenigingen. De expertise en de achterban van FNV – de medewerkers in de jeugdzorg – ontbreken dus, en dat is onbegrijpelijk.
Lees meer over deze brief op: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief en video over presentatie van Manifest De Jeugdsprong, Blogs Beroepseer, 20 mei 2021: https://beroepseer.nl

In het Noordhollands Dagblad verscheen op 13 augustus 2021 een interview met Maaike van der Aar: Purmerendse FNV-bestuurder Maaike van der Aar wil dat jeugdzorgstelsel op de schop gaat: “Deze strijd past helemaal bij mij, mijn jeugd was ook een bumpy ride”.

Naast van der Aar zijn genomineerd voor Noord-Holland:

  • Ervaringsdeskundige seksueel geweld Sara Alaoui-Dekker
  • Social designer Fides Lapidaire
  • Burgemeester van Alkmaar Anja Schouten
  • Armoede- en schuldenexpert Stella de Swart
  • Programmadirecteur Masterplan Zuidoost Saundra Williams

Stemmen

Het publiek bepaalt door stemmen wie zich het best heeft geprofileerd in de media. Stemmen kan tot 28 januari 2022 op de website van VIDM. Begin februari worden de winnaressen bekend gemaakt. Naast de titel ontvangt de winnares een sculptuur, gemaakt door Ellen Buchwaldt: www.ellenbuchwaldt.nl/foto.html?id=9

Ga naar VIDM voor namen genomineerden en stem uitbrengen: https://vidm.nl/vrouw-in-de-media-awards

Stem uitbrengen voor Maaike van der Aar – Noord-Holland: https://vidm.nl/vrouw-in-de-media-awards/provinciaal?prov=NoordHolland

Zij spreekt, sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen: www.zijspreekt.nl

Maaike van der Aar genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2021, Purmerend in het nieuws, Rodi Media, 6 januari 2022: www.rodi.nl

U P D A T E

FNV-bestuurder Maaike van der Aar wint Vrouw In De Media Award Noord-Holland, door Sander Wageman, FNV, 31 januari 2022: www.fnv.nl

 

Afbeelding bovenaan: Maaike van der Aar in de televisie-uitzending van 18 januari 2020 van EenVandaag AVRO TROS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer