Landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’ start 6 oktober in Den Bosch

Dinsdag 6 oktober 2020 start de landelijke periode waarin gevraagd wordt om aandacht voor elkaar.  Aandacht voor elkaar begint in ’s-Hertogenbosch waar minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in gesprek gaan met Brabanders die op verschillende manieren te maken hebben gehad met het coronavirus.

Het coronavirus vraagt veel van de maatschappij en de mentale weerbaarheid van alle Nederlanders. Er is verlies op alle fronten. Mensen die ziek worden of een dierbare verliezen. Ondernemers die harde klappen krijgen. Mensen die hun baan verliezen. Jongeren die beperkt worden in alles wat belangrijk is als je jong bent. Mensen die eenzaam zijn. Corona is daarmee een virus dat niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk slopend kan zijn.

Ruimte voor bijzondere verhalen

Met Aandacht voor elkaar wil de overheid steun geven aan de vele initiatieven die rond corona zijn genomen. Er is speciaal een website ontworpen – www.aandachtvoorelkaar.nl –  waarop initiatieven – van klein tot groot – worden verzameld. Gemeenten, (maatschappelijke) organisaties, bedrijven en personen zijn opgeroepen om hun initiatieven via deze website aan te melden. Ook kunnen mensen via deze website hun persoonlijke verhaal delen.

De vele mooie initiatieven en acties kunnen daarbij een inspiratie zijn om elkaar verder te helpen om door deze moeilijke periode heen te komen.

Aftrap in Congrescentrum 1931

Tijdens de aftrap in ’s-Hertogenbosch op dinsdag 6 oktober gaan minister-president Rutte en minister De Jonge in gesprek met mensen die de afgelopen maanden op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met het coronavirus: van patiënten en zorgprofessionals tot ondernemers en mensen uit het onderwijs. Deze mensen zijn, samen met de beide bewindspersonen, vervolgens te gast bij de uitzending Tijd voor Max. Dit programma wordt op dinsdag 6 oktober vanaf 17.10 uur live uitgezonden op NPO 1: www.maxvandaag.nl/sessies/themas/media-cultuur/mark-rutte-en-hugo-de-jonge-te-gast-bij-tijd-voor-max-vanuit-s-hertogenbosch/

Aandacht voor elkaar start in de jaarlijkse Week van de eenzaamheid die loopt van 1  t/m 8 oktober 2020.

De periode van Aandacht voor elkaar duurt tot einde 2020.

Aandacht voor elkaar, Rijksoverheid: www.aandachtvoorelkaar.nl

Meer informatie Week van de eenzaamheid is te vinden op www.eentegeneenzaamheid.nl

De periode van Aandacht voor elkaar duurt tot het einde van 2020.

 

Foto bovenaan is van Beeldbank, Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer