Kanshebbers verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021 bekendgemaakt

Op dit moment strijden er nog 41 kanshebbers om de titel Beste Overheidsinnovatie van het jaar 2021. De jury gaat samen met de partners aan de slag om in de eerste week van september 2021 bekend te kunnen maken welke tien innovaties meedingen naar een van de drie finaleplaatsen.

De verkiezing heeft tot doel de meest toonaangevende overheidsinnovaties een podium te bieden, kennis uit te wisselen en ter inspiratie te dienen voor overheidsorganisaties en overheidsmedewerkers. Juryvoorzitter en burgemeester van Den Haag Jan van Zanen begeleidt de jury en de commissie van de voorselectie in hun zoektocht naar de beste overheidsinnovatie en maakt de winnaar bekend tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 18 november 2021 in de Ridderzaal in Den Haag.

Deze verkiezing is niet eerder georganiseerd. Aan de uitreiking van deze nieuwe prijs gaat een uitgebreid selectieproces vooraf.

Wat is een overheidsinnovatie?
Een overheidsinnovatie heeft verschillende kenmerken. Een succesvolle overheidsinnovatie heeft zich bewezen, bezit toegevoegde publieke waarde, wordt direct (h)erkend door het publiek en is een inspiratie voor anderen.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) hebben gezamenlijk aan de hand van een leidraad drie dimensies met criteria opgesteld die de basis vormen voor de beoordeling van de innovaties door de jury. Een toelichting is te vinden op Overheidsawards: www.overheidsawards.nl/dimensies-overheidsinnovatie/

De lijst met 41 innovaties staat op Overheidsawards: www.overheidsawards.nl/nieuws/verkiezing-beste-overheidsinnovatie-van-het-jaar-longlist-2021-bekend/

 

Meer info over de verkiezing Overheidsinnovatie: www.overheidsawards.nl/overheidsinnovatie/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer