Kandidaten verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2019 bekend

shortlist kandidaten verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2019

De shortlist met kandidaten van de verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2019 is bekend! Er zijn vijf overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde, de jurygesprekken. Thema van de verkiezing van 2019 is Kompas in zwaar weer.

De vijf kandidaten vertegenwoordigen verschillende lagen binnen het openbaar bestuur. Ze zijn werkzaam op ministeries, in gemeenten, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen.

Ze vijf kandidaten zijn:

  • Rosemarie Bastianen, directeur Eenvoudig Beter, ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK)
  • Anne Coenen, directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, gemeente Rotterdam
  • Rogér Pellemans, vestigingsdirecteur Detentiecentrum Rotterdam en Zeist
  • Sylvo Thijsen, algemeen directeur Staatsbosbeheer)
  • Bob Wiegerink, teamchef Specialistische Opsporing, Politie Eenheid Amsterdam


Drie finalisten

Na het gesprek tussen de kandidaten en de jury wordt halverwege september de naam van de drie finalisten bekend gemaakt. Zij krijgen daarna op hun werkplek bezoek van een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt tijdens de uitreiking op dinsdag 19 november 2019 uit de drie kandidaten de Overheidsmanager van het jaar 2019 verkozen. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.

Over de verkiezing

De bedoeling van de verkiezing Overheidsmanager van het jaar is een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en bevordering van het delen van kennis binnen de publieke sector. Verkozen worden tot Overheidsmanager van het jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Elk jaar is er een ander thema. Voor 2019 is dat Kompas in zwaar weer. Zie voor meer info op site van Overheidsawards: www.overheidsawards.nl/thema-en-criteria/

De verkiezing Overheidsmanager van het jaar is een initiatief van de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM). De prijsuitreiking  wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, landelijk netwerk van jonge ambtenaren werkzaam bij de overheid FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Koninklijk NEN, Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Meer informatie over de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2019 bij Overheidsawards: www.overheidsawards.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer