Inzendtermijn voor Noorderpers-prijzen geopend

Op 14 februari 2022 reikt Noorderpers weer de prijzen uit voor de beste noordelijke journalistieke en communicatieve prestaties van 2021.
Noorderpers, platform van journalisten en communicatiedeskundigen in Drenthe, Friesland en Groningen, reikt maar liefst drie prijzen uit. Een voor de beste journalistieke prestatie of publicatie van 2021 en een voor de meest vernieuwende communicatieprestatie of -professional van het afgelopen jaar. Daarnaast keert de traditie van de Reuringprijs terug. Deze derde Noorderpers-prijs wordt uitgereikt aan iemand die met een vernieuwende bijdrage iets teweeg heeft gebracht in het Noorden en voor (positieve) ophef heeft gezorgd.

De inzendtermijn is geopend op 7 december 2021. Tot 15 januari 2022 kunnen tips worden ingestuurd.

De winnaars van de Noorderpers-prijzen ontvangen een oorkonde en een beloning ter waarde van 500 euro. Deze worden op maandagavond 14 februari 2022 uitgereikt tijdens een feestelijke en inhoudelijke Noorderpersbijeenkomst in Forum Groningen.

De jury’s

De Noorderpers-prijs voor journalistiek staat onder voorzitterschap van Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. De andere juryleden zijn Ineke Noordhoff, Bert Haandrikman en Wytse Vellinga.

De jury van de Noorderpers-prijs voor communicatie heeft als voorzitter Dick Dam, partner bij netwerkorganisatie Hollandse Nieuwe, en de leden zijn Rogier Brink, Marieke Kanon, Perry ten Hoor, Lotte Stienstra en Marjolein Visser.

Inzendingen voor beide prijzen kunnen tot 15 januari 2022 worden verstuurd naar bestuur@noorderpers.media

De Reuringprijs-jury wordt aangevoerd door Jan Boon, matchmaker en coach. Iedereen kan de Noorderpers Reuringprijs winnen. Deze jury gaat zelf op zoek naar  kandidaten en komt jaarlijks tot een unanieme keuze.

Meer info op Noorderpers: https://www.noorderpers.media/

U P D A T E

Maaike Borst heeft  heeft op 14 februari 2022 de Noorderpersprijs voor de beste journalistieke productie van 2021 van Noord-Nederland gewonnen.  Zij is verslaggever van Dagblad van het Noorden en heeft gewonnen met haar verhaal In de ziel geraakt. Als mijnbouw een bom onder je bestaan legt. Het artikel was de afsluiting van de vierdelige serie Het Nieuwe Noorden die het afgelopen jaar in Dagblad van het Noorden stond.

Lees verder: DVHN-verslaggever Maaike Borst wint Noorderpersprijs met ‘veelgelaagd juweeltje’ (dat je hier kunt lezen), Dagblad van het Noorden, 14 februari 2022: https://dvhn.nl/groningen/DVHN-verslaggever-Maaike-Borst-wint-Noorderpersprijs-met-veelgelaagd-juweeltje-dat-je-hier-kunt-lezen-27477821.html

 

Afbeelding bovenaan is van Francik Woło

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer