Interview met Diane Ravitch over “hoe het niet moet-onderwijs”

educational leadershipNummer 4 van het Amerikaanse tijdschrift Educational Leadership van december 2011/januari 2012 is gewijd aan The Resourceful School. In dit nummer staat een uitgebreid interview met Diane Ravitch: Changing the Poisonous Narrative door Arnold Dodge, waarin zij het heeft over de obsessie voor standaardtoetsen op scholen, de ‘corporate reform movement’, de ontmanteling van het leraarsvak, het beschuldigen van leraren, de teloorgang van het openbaar onderwijs, de invloed van Wall Street hedge fund managers en geld van filantropen op het onderwijs.

Ravitch is research-professor Onderwijs aan de Universiteit van New York en senior fellow van Brookings Institution, een van de oudste denktanks van de V.S. Ze voert al geruime tijd een landelijk de aandacht trekkend, heftig debat over het falen van het huidige onderwijs(stelsel) in de V.S. Sinds de verschijning van haar boek in 2010: The Death and Life of the Great American School System, wordt ze overal uitgenodigd voor panels, interviews op televisie en deelname aan congressen. In het afgelopen jaar al meer dan honderd keer.

Ravitch over het maken van toetsen: Toetsen is een gebrekkige methode waarop we de toekomst van onze kinderen baseren. We moeten eens goed nadenken over wat het toetsen maken doet met kinderen. Twaalf jaar lang leren  kinderen dat het doel van onderwijs is het juiste antwoord kunnen kiezen uit vier mogelijkheden waarvan er drie verkeerd zijn en een goed. Wat betekent dat voor de manier van denken van het kind? Voor zijn creativiteit, verbeeldingskracht, zijn vermogen een probleem aan te pakken, het van alle kanten te bekijken en iets te ontdekken dat niemand anders ontdekt?
Dat leunen op toetsen verstoort de balans in de klas. Het is vreselijk leraren te beoordelen aan de hand van toetsenscores van leerlingen. Als leerlingen absent zijn, krijgt de leraar de schuld. Als leerlingen zich niet willen inspannen, hebben ze vandaag de dag de macht om hun leraar te ontslaan.

Commentary: Searching for Solutions / Changing the Poisonous Narrative. A Conversation with Diane Ravitch, door Arnold Dodge, Educational Leadership, December 2011/January 2012 | Volume 69 | Number 4: www.ascd.org/el/articles/changing-the-poisonous-narrative

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer