Genomineerden voor de verkiezing Top 100 Beste Ambtenaar van het jaar 2018 bekend

Verkiezing Top 100 Beste Ambtenaar 2018

Wie maakt kans om Beste Ambtenaar van 2018 te worden? Publiek Denken, initiatiefnemer van de verkiezing Top 100 Beste Ambtenaar, organiseert inmiddels de achtste editie, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BKR) en de gemeente Utrecht. Publiek Denken is een netwerkplatform voor professionals werkzaam in de publieke sector en bestaat uit een kwartaalblad, themamagazines, website, nieuwsbrief, expertmeetings, dialoogtafels en de verkiezing Top100 Beste Ambtenaar.

Voorbeeld voor collega’s

Met deze verkiezing wordt de schijnwerper gericht op ambtenaren die het afgelopen jaar een uitzonderlijke inspanning hebben geleverd en een voorbeeld zijn voor hun collega’s. Het gaat om een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert en waarover we normaliter weinig horen. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? Wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

De genomineerden zijn vanaf 16 oktober 2018 te vinden op de site van Publiek Denken. Stemmen kan op de site tot en met woensdag 31 oktober 18.00 uur. Zie: https://publiekdenken.nl

Het is ook mogelijk via Facebook, Linkedin en Twitter een stem uit te brengen.
Niet alleen ambtenaren kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat; iedereen kan een stem uitbrengen.

Na 31 oktober worden de stemmen geteld en voorgelegd aan een deskundige jury onder leiding van Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB).
Er wordt onderscheid gemaakt tussen rijksoverheid en decentrale overheden (gemeenten, provincies en waterschappen) en tussen management, beleid en uitvoerend/ ondersteunend personeel.
Er zijn twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs. De publiekswinnaar wordt gekozen door de online-stemmen. De Beste Ambtenaar wordt aangewezen door de jury.

Prijsuitreiking

De jury komt op 22 november 2018 bijeen om te beslissen wie de Beste Ambtenaar van 2018 wordt. Vervolgens vindt op 13 december in Utrecht de bekendmaking en de feestelijke prijsuitreiking plaats.

Winnaars van 2017 en 2016

De winnaar van de Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar 2017 was Hedzer Pathuis, projectmanager Stationsgebied van de gemeente Utrecht. Met de aanbesteding van Wonderwoods heeft hij in Utrecht iets nieuws laten zien: een breed en open opgezette tender waarbij gestuurd is op kwaliteit. Een plan dat bijdraagt aan gezond stedelijk leven. Wonderwoods omvat twee torens waarin plaats is om te wonen en te werken, en die er uitzien als een verticaal bos. Pathuis is een man zonder pretenties, die de regie voert over een aantal cruciale stedelijke projecten.

Sabine Kern was de Beste Ambtenaar van 2016. Juryvoorzitter Erik Akerboom maakte dat bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Politiebureau Hoefkade in Den Haag. Volgens de jury heeft Kern (concessiemanager Openbaar Vervoer van de provincie Limburg) haar sporen verdiend. Er was veel gedoe rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie, onder andere vanwege bedrijfsspionage door één van de inschrijvers. In deze context heeft Kern orde op zaken gesteld. Ook slaagde ze erin de verbinding te maken tussen de bestuurlijk opdrachtgever, de vervoerder en haar medewerkers; de provinciale organisatie en de samenleving. En dat allemaal in de Limburgse provinciecultuur. Dat was heel knap!

Voor meer informatie graag contact opnemen met Lars van der Linden, projectmanager Publiek Denken, telefoonnummer 06 575 825 83, e-mail lars@publiekdenken.nl

U P D A T E

Finalisten Publiek Denken Top 100 2018 bekend, Publiek denken, 1 november 2018: https://publiekdenken.nl

Reactie

  • Waarom zou Sibel Arikan moeten winnen?

    Dienst Justitiële inrichtingen is een gesloten setting waar maar heel weinig mensen iets van weten. Wat is bijvoorbeeld een casemanager? Sibel werkt al jaren met mensen die door met name verslavingen aan lager wal geraakt zijn. Hierdoor vast komen te zitten met een opeenstapeling van schulden zonder
    huis etc. Sibel denkt met deze mensen mee en geeft ze structuur. Zonder alleen zelf trots te zijn op haar vak laat ze ook haar cliënten trots zijn op wat ze bereiken, al is het een continu gevecht van vallen en opstaan! Het knappe aan Sibel is dat ze niet oordeelt over het verleden maar zich richt op de toekomst van cliënten. Hoe houden cliënten zich staande in deze maatschappij en krijgen ze weer zelfrespect. Sibel doet dat wel met een kritische blik zonder haar eigen waarden en normen uit het oog te verliezen.

    Ik hoop zo dat Sibel wint voor juist dat stukje erkenning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer