‘Flip the System’ uitgeroepen tot een van de beste boeken over vernieuwend onderwijs aller tijden

Congratulations Flip the system

Stichting Beroepseer feliciteert René Kneyber en Jelmer Evers van harte! Hun boek Flip the system is uitgeroepen tot een van de  beste boeken over vernieuwend onderwijs aller tijden. De titel is toegekend door Andy Cope, Chanda Prescodweinstein, Kelly Wickham Hurst, Michael Petrilli and Andy Hargreaves van BoekAuthority.
BookAuthority is een toonaangevende website met aanbevelingen van non-fictie boeken – wetenschap, technologie, bedrijfsleven. De aanbevolen boektitels worden ook getoond op de sites van CNN, Forbes en Inc.

Flip the system – Changing education from the ground up is de internationale uitgave van het in 2013 verschenen boek Het alternatief – weg met de afrekencultuur in het onderwijs! en werd gepresenteerd op het 7e Wereldcongres Education International in juli 2015 in Ottawa, Canada. Medewerkers waren afkomstig uit de hele wereld: van Zweden tot Mexico, van Singapore tot Rusland, Korea en Nederland.

Leraren en onderwijskundigen uit alle delen van de wereld bevelen in dit boek aan “de economische benadering van het onderwijs en de afrekencultuur achter ons te laten en daarvoor in de plaats te kiezen voor een meer menselijke, democratische benadering”. Dat wordt flipping the system genoemd en dat betekent dat leraren wereldwijd zelf de regie nemen over het onderwijs en zelf aan het roer gaan staan, in plaats van slechts uitvoerders te zijn van wat anderen allemaal bedenken voor het onderwijs. Van onderop beginnen met verandering van het onderwijssysteem.

Internationale onderwijsbeweging

Het boek begint met een citaat van de zestiende eeuwse Franse jurist en schrijver Étienne de la Boétie die in zijn boek Discours de la servitude volontaireVertoog over de vrijwillige slavernij – schreef dat de gewoonte ons vormt en op den duur grote macht over ons heeft: “Het verhaal gaat dat Mithridates zichzelf had aangewend vergif te drinken. Op dezelfde manier leren wij onszelf het vergif van de slavernij te slikken zonder dat het ons bitter smaakt”.

Flip the system bleek al snel na publicatie in toenemende mate aan invloed te winnen in de internationale onderwijswereld. Er zijn inmiddels zelfstandige edities verschenen in Groot-Brittannië, Zweden en Australië. Een Amerikaanse uitgave wordt momenteel voorbereid.
Flip the system is bezig uit te groeien tot een invloedrijke, internationale onderwijsbeweging!

René Kneyber en Jelmers zijn voortrekker van Stichting Beroepseer.

Omslag Flip the systemBookAuthority: https://bookauthority.org/
https://bookauthority.org/book/Flip-the-System/1138929964

Internationale uitgave van ‘Het alternatief’ is verschenen: ‘Flip the system’, Blogs Beroepseer, 9 juli 2015: https://beroepseer.nl

Nieuwe uitgave ‘Flip the System Australia’. Internationale invloed van leraren breidt zich steeds verder uit, Blogs Beroepseer, 29 april 2019: https://beroepseer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer