Beloon het team, niet de individuele medewerker

Op de website van Me Judice – Economen in debat is een artikel verschenen van Eddy Cardinaels: “Beloon het team, niet de individuele medewerker”. Een korte versie van dit artikel is op 13 april 2011 verschenen in het Brabants Dagblad.

Om managers meer in het belang van de organisatie te laten werken is vooral gezocht naar slim vormgeven van individuele prestatiebeloningen, de bonussen. Dat blijkt niet goed te werken, stelt Eddy Cardinaels. De vaak één-dimensionale prestatiebeloningen kunnen de intrinsieke motivatie ondergraven. Beter is het teamprestaties te belonen. Die kunnen sociaal handelen bevorderen.

Beloon het team, niet de individuele medewerker, door Eddy Cardinaels, Me Judice, 19 april 2011: www.mejudice.nl

Eddy Cardinaels is werkzaam als Associate Professor aan het departement van accounting van de Universiteit van Tilburg. Hij houdt zich vooral bezig met experimenteel onderzoek naar het beslissingsgedrag van managers binnen de organisatie.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer