Finalisten ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2019 bekend

Drie finalisten Overheidsmanager van het jaar 2019 bekend

De drie finalisten voor de titel Overheidsmanager van Jaar 2019 zijn bekend. De namen zijn bekend gemaakt door de jury:

Rosemarie Bastianen
Directeur Eenvoudig Beter, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Rosemarie Bastianen heeft met de komst van de Omgevingswet een lastige opgave. Mede door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen, maar ook door achter haar mensen te staan, verliest ze het doel van de organisatie niet uit het oog. Daarmee weet zij voor zichzelf en haar medewerkers koers te houden en de verbinding met de burgers niet te verliezen.

Anne Coenen
Directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, gemeente Rotterdam

Anne Coenen toont met veel daadkracht en een betrokken managementstijl hoe zij samen met haar team zwaar weer heeft doorstaan. Met een duidelijke visie op de complexe decentralisatie van de jeugdzorg, weet zij ondanks maatschappelijke kritiek samen met haar medewerkers een toekomstbestendig resultaat te halen.

Sylvo Thijsen
Directeur Staatsbosbeheer

Door de maatschappelijke onrust bij de Oostvaardersplassen en rondom bosbeheer verkeert Staatsbosbeheer regelmatig in zwaar weer. Sylvo Thijsen geeft richting aan zijn personeel. Hij deinst niet terug voor een gesprek met zowel hen als de buitenwereld. Hij vindt daarmee de complexe balans tussen koers geven waar nodig en medewerkers toerusten om het juiste te doen.

Kompas in zwaar weer

De bedoeling van de verkiezing Overheidsmanager van het jaar is een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en bevordering van het delen van kennis binnen de publieke sector. Verkozen worden tot Overheidsmanager van het jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap.
Elk jaar is er een ander thema. Voor 2019 is dat Kompas in zwaar weer.

Volgens de jury geven de drie finalisten het beste invulling aan het thema. In oktober brengen de juryleden een bezoek aan de finalisten op hun werkplek. Op 19 november 2019 volgt de prijsuitreiking in de Ridderzaal in Den Haag en maakt de jury bekend  wie van de drie finalisten zich Overheidsmanager van het Jaar 2019 mag noemen.

De verkiezing Overheidsmanager van het jaar is een initiatief van de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM). De prijsuitreiking  wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, landelijk netwerk van jonge ambtenaren werkzaam bij de overheid FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), normaliseringsinstituut Koninklijk NEN, Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), IT-dienstverlener Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De jury

De jury, onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma, bestaat uit: Gerard Bakker (hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen en Overheidsmanager van het Jaar 2017), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management, Universiteit Leiden), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), José Manshanden (directeur Publieke Gezondheid van de GGD Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015), Siebe Riedstra (secretaris-generaal ministerie van Justitie en Veiligheid) en Dwight van van de Vijver (adviseur (social) media bij de Politie).

Meer info bij Overheidsawards: www.overheidsawards.nl/

Zie ook: Kandidaten verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2019 bekend, Blogs Beroepseer, 26 juli 2019: https://beroepseer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer