E-magazine GGZ Totaal met interview Frits Bosch van GGZ op maat

GGZ Totaal

In het nieuwe nummer van e-magazine GGZ Totaal staat een interview met Frits Bosch, een van de opbouwwerkers van het netwerk GGZ op maat dat “een ‘stevige gesprekspartner’ wil worden voor overheden en zorgverzekeraars.” Titel Onvrede van veel mensen wordt niet door GGZ Nederland en MIND geuit’.

GGZ Totaal is een onafhankelijk medium en het initiatief van Willem Gotink en Ingrid Huismans. Zij zijn begonnen met het  GGZ Totaal vanwege de onoverzichtelijkheid die is ontstaan door de enorme groei van disciplines en instellingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Weinig mensen hebben nog het overzicht. Dat geldt voor zowel hulpverleners als cliënten. Volgens de initiatiefnemers komen veel behoeften van cliënten niet in beeld bij de reguliere GGZ; menig cliënt weet niet dat er meer mogelijkheden zijn dan wat de eigen behandelaar te bieden heeft. Dat is jammer, want veel onbekende instellingen doen goed werk.
GGZ Totaal wil een magazine zijn dat de gespecialiseerde therapeut iets vertelt over andere specialisaties en dat cliënten aan therapeuten laat weten wat hen bezighoudt: “Ons doel is elkaar over en weer beter te leren kennen: onbekend maakt immers onbemind”.

Bedwelmd door ontkenning

In het novembernummer 2018 staan, naast het interview met Frits Bosch van GGZ op maat, de volgende artikelen:

  • Het ‘rare huisje’ van de gemeentesecretaris
  • ‘Uitdagingen waar naasten zich voor gesteld zien, zijn soms onvoorstelbaar groot’
  • Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie…
  • Column: Lotgenoten
  • Gedicht: Levenswinnaar
  • Advertentie: 10 trends die de geestelijke gezondheidszorg in 2020 ingrijpend veranderen
  • Congres op 16 januari 2019: Passende zorg voor kinderen en jongeren

Het nummer opent met een ten geleide, Bedwelmd door ontkenning, waarin de redactie probeert een rode draad te vinden die alle artikelen verbindt: “Heel vaak komt het uit op uitdrukkingen als ‘buiten de orde’, ‘naast de maatschappij’, ‘tegen de stroom in’, ‘langs de zijlijn’. Blijkbaar vinden veel artikelen die over een ggz-thema gaan een gemeenschappelijke noemer in ‘er niet bij horen’, ‘er buiten staan’.
In het gedicht van Gisele Vranckx Levenswinnaar staat:
bedwelmd door ontkenning
verloren en verward
zocht ik naar rechtvaardigheid

Op de site staat ook een artikel over Brabant Zorg dat weigert nog langer onnodige registraties uit te voeren: “Den Haag belooft wel om het aantal regels te verminderen, maar in werkelijkheid komen er alleen maar regels bij. Het is dweilen met de kraan open. Wij staan met onze rug tegen de muur”: www.ggztotaal.nl

‘Onvrede van veel mensen wordt niet door GGZ Nederland en MIND geuit’, door Willem Gotink, GGZ Totaal, november 2018: www.ggztotaal.nl

Meer over GGZ Totaal: www.ggztotaal.nl

Zie ook Interview met Melanie van Roekel over opbouw van stevige organisatie GGZ op maat, Blogs Beroepseer, 11 oktober 2018: https://beroepseer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer