Skip to main content

Boek ‘De Tromslager’ van Frits Bosch verschenen

Op 1 november 2021 is het boek De Tromslager. Gedeserteerd uit het leger van Napoleon verschenen.  Deze historische roman beschrijft de levensgeschiedenis van Adam Bösch (1762-1824), stamvader van de auteur. Het boek is geschreven door Frits Bosch. In 2019 bracht hij zijn eerste boek Help, de psycholoog verzuipt uit bij Stichting Beroepseer.

Het boek geeft een beeld van hoe ‘het gewone volk’ moest overleven tijdens de heerschappij van Napoleon: een tijd van oorlog, armoede, epidemieën, kindersterfte en analfabetisme.

De hoofdpersoon besluit een andere weg te kiezen dan zijn voorouders. Hij zoekt zijn geluk in de Nederlanden waar hij in 1790 tromslager wordt bij het Staatse leger. De tromslager geeft niet alleen het loopritme aan, maar is ook belangrijk om commando’s van de bevelhebber over een grotere afstand door te geven aan de manschappen via muzikale signalen. Hij neemt deel aan de verdediging van de stad Grave, het laatste bolwerk dat nog verzet biedt tegen de Fransen.

Na de verovering door de Fransen sluit Adam zich tegen wil en dank aan bij het nieuwe Bataafse leger. Tijdens gevechten in Noord-Holland tegen de Engelsen en de Russen raakt hij gewond en getraumatiseerd. Als er een jaar later een enorme veldslag dreigt in Duitsland deserteert hij.

Na de Franse nederlaag in 1815 gaat Adam met veel plezier werken als ‘dienaar der politie’ en zal hij vaak zijn mooie handtekening zetten onder geboorte- en sterfaktes van inwoners van Den Helder, maar een maand nadat hij geschorst wordt door de nieuwe schout overlijdt hij en neemt hij een groot geheim mee in zijn graf.

Bestellen en boekpresentatie

De Tromslager wordt uitgegeven door uitgeverij de Brouwerij.  Het boek wordt op vrijdag 6 november om 16.00 uur feestelijk gepresenteerd bij boekhandel Blokker in Heemstede Op 7 december geeft Frits Bosch eveneens een boekpresentatie in de Pletterij te Haarlem. Zie voor meer informatie over presentaties van Frits Bosch: https://www.fritsbosch.nl/agenda/ De Tromslager is te verkrijgen via de webshop van de Vrije Uitgevers of via de bekende (web)boekhandels.

De tromslager bestellen via uitgeverij de Brouwerij: https://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/boeken/de-tromslager/

Help, de psycholoog verzuipt

In 2019 verscheen het boek Help, de psycholoog verzuipt van Frits Bosch in de uitgeverij van Stichting Beroepseer. Het boek biedt een intrigerende blik in de praktijk van eerstelijnspsycholoog Frits Bosch, een pionier in zijn vak. Een bonte verzameling aan praktijkverhalen uit zijn 36-jarige loopbaan passeert de revue. Bij Bosch vormde het persoonlijke contact met de cliënt altijd de basis voor zijn hulp. Hij zocht bij iedere cliënt een passend hulpaanbod en maakte gebruik van minimale interventies die vaak verrassend succesvol uitpakten.

Help, de psycholoog verzuipt bestellen via Stichting Beroepseer:

https://beroepseer.vrijeboeken.com/book/9789492458940-help-de-psycholoog-verzuipt.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.