Beeld van de zorg: Unieke kijk in wereld van zorgverleners

Beeld van de zorg

De verhalenreeks Beeld van de zorg biedt op internet een unieke kijk in de wereld van zorgverleners. Aan de hand van verhalen in de vorm van foto’s, bijschriften en citaten komen we meer  te weten over het werk van zorgverleners, hun drijfveren, hun  dilemma’s en problemen waarmee ze in de praktijk te maken krijgen. Beeld van de zorg is gemaakt door fotograaf Wouter Zaalberg in samenwerking met de beroepsvereniging van zorgverleners VvAA.
VvAA hoopt dat Beeld van de Zorg bijdraagt aan het zichtbaar worden van patiënten, zorgverleners en andere betrokkenen. De bedoeling is dat zij worden gezien.

Tegelijkertijd is Beeld van de zorg een prachtig instrument om met elkaar de dialoog aan te gaan over hoe zorgverleners, nu en in de toekomst, kunnen blijven werken met hun hart.

Het eerste verhaal gaat over de 47-jarige Pauline, wijkverpleegkundige in Ooij, een dorp gelegen in het hart van de Gelderse Poort, in de Ooijpolder bij Nijmegen. We zien haar aan het werk van tien voor acht in de ochtend tot kwart voor zes.

Pauline:

“Ik stond aan het ziekenhuisbed en voelde mij zo machteloos. Uit die machteloosheid groeide de wens verpleegkundige te worden”.

“Ik kom bij veel mensen over de vloer. Ik ben dan niet alleen een been aan het zwachtelen, maar krijg ook een inkijkje in hun leven. Inmiddels weet ik: achter iedere voordeur zit een eigen verhaal. Dat vind ik het mooiste van het werk”.

“Zorgverzekeraars, de inspectie, wij: we streven allemaal naar betaalbare en kwalitatief goede zorg. We zitten in elkaar vaarwater. Na een incident wordt alles dichtgetimmerd met nieuwe regels om dit in de toekomst te voorkomen. Het systeem lijkt gebaseerd op wantrouwen. Dat vind ik bizar”.

“Het zijn de kleine successen en de menselijke maat waardoor ik fluitend op de fiets naar huis zit”.

Beeld van de zorg: https://beeldvandezorg.nl

Beleef de dag van Pauline: https://beeldvandezorg.nl/verhaal/pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer