Beeld en Geluid Den Haag, plek voor publiek, scholen, onderzoekers en professionals voor raadplegen mediabronnen

Beld en Geluid Den Haag

COMM, het museum voor Communicatie in Den Haag, zal voortaan door het leven gaan als Beeld en Geluid Den Haag. Dat werd bekend gemaakt door nieuwsplatform evenementenbranche Greater Venues.
In juli 2019 was al aangekondigd dat het Museum voor Communicatie (COMM) en Beeld en Geluid  intensiever zouden gaan samenwerken en dat de twee partijen op bestuurlijk niveau gingen fuseren. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een audiovisueel archief met museale functies gevestigd in Hilversum.

De samenwerking met COMM past in het vernieuwingstraject van Beeld en Geluid dat onder meer tot doel heeft bij te dragen aan een mediawijzere en open samenleving. Onderkend worden het belang van communicatie en de rol van media.

In Hilversum is het media-archief het kloppend hart van Beeld en Geluid. In Den Haag, het hart van de democratie, komen pers en journalistiek centraal te staan. Voor COMM betekent de samenwerking dat een aantal voorgenomen initiatieven onder de verantwoordelijkheid van Beeld en Geluid kunnen worden voortgezet en de collectie in een bredere context wordt geplaatst.

De samenwerking met COMM sluit mooi aan op de fusie van Beeld en Geluid en het Persmuseum in mei 2017. Het samenbrengen van de drie instellingen zorgt ervoor dat de geschiedenis en actualiteit van media, pers en journalistiek integraal belicht worden.

Een nieuwe programmering zorgt ervoor dat Beeld en Geluid Den Haag een plek is waar publiek, scholen, onderzoekers en professionals mediabronnen kunnen raadplegen, met elkaar in debat kunnen gaan en bijvoorbeeld workshops kunnen volgen en een congres bijwonen.

SMW

Op 14 en 15 november 2019 vindt de Social Media Week plaats in Beeld en Geluid Den Haag. Social Media Week (SMW) is een jaarlijkse conferentie die plaats vindt in vierentwintig internationale steden. Thema van 2019 is  Stories – With great influence comes great responsibility.
In 2018 was het wereldwijde aantal sociale mediagebruikers 3,2 miljard. Een groei van dertien procent, jaar-na-jaar. In 2020 zijn bijna vijf miljard mensen verbonden. Sociale media zijn het meest invloedrijke platform voor storytelling geworden.

Maarten Reijgersberg, curator en voorzitter van Stichting SMWNL: “In deze tijd, waarin fakenews en de verantwoordelijkheid van de socialmediaplatforms onder een vergrootglas liggen. Waarin hardop getwijfeld wordt aan de economische waarde van het bereik van influencers. Waarin veel meer gestuurd wordt op niche, audiences en engagement. In deze tijd van digital storytelling biedt het wereldwijde thema van Social Media Week zoveel aanknopingspunten om als curator een interessant programma samen te stellen!”
Zie voor programma: https://nvite.com/SMWNL/ba37b 9 (Niet meer beschikbaar).
Zie: Social Media Week Holland opnieuw naar Den Haag, Den Haag FM, 4 mei 2019: https://denhaagfm.nl  (Bericht niet meer beschikbaar op site Den Haag FM).

Rondleiding Beeld en Geluid

Beeld en Geluid in Hilversum biedt van 21 september – 31 december rondleidingen aan: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van de mediahistorische collectie.  Daar wordt niet alleen meer dan 1.000.000 uur aan audiovisueel materiaal bewaard, maar ook een enorme collectie interessante en mooie objecten uit de Nederlandse mediageschiedenis: www.beeldengeluid.nl/bezoek/agenda/depot-rondleiding-1

COMM wordt Beeld en Geluid Den Haag, Greater Venues, 14 oktober 2019: www.greatervenues.com

COMM en Beeld en Geluid gaan nauwe samenwerking aan, Beeld en geluid, 5 juli 2019: www.beeldengeluid.nl
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: https://beeldengeluid.nl

Beeld en Geluid Den Haag: https://denhaag.beeldengeluid.nl/

 

Foto bovenaan is van P.L. van Til: Museum voor Communicatie Den Haag. Sinds oktober 2019 geheten: Beeld en Geluid Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer