Big Brother Awards: Stem op de grootste privacy-schender van 2016!

Wie verdient de Big Brother Awards 2016 Publieksprijs? De afgelopen weken kon iedereen personen, bedrijven en overheden nomineren die zich in 2016 hebben onderscheiden door grove inbreuken op de privacy en vrijheid van de Nederlandse burger.

Degenen met de meeste inzendingen vormen nu de top-drie. Stemmen kan tot 13 november 23.59 uur. Op maandag 14 november wordt de prijs uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De drie kanshebbers zijn:

1. Minister Edith Schippers brokkelt medisch beroepsgeheim verder af
2. Rob Bertholee, hoofd van de  AIVD is privacydiscussie beu… en versleuteling eigenlijk ook
3. WhatsApp: Belofte gebroken over datadelen met Facebook

Minister Schippers en de afbrokkeling van het medisch beroepsgeheim

In september 2016 stuurde Edith Schippers haar voorstel naar de Tweede Kamer om de Wet marktordening gezondheidszorg aan te passen. De inzenders benadrukken de waarde van het medisch beroepsgeheim “als essentieel patiëntenrecht” dat “de veilige arts-patiëntrelatie” beschermt. Het wetsvoorstel zorgt voor een uitbreiding van de mogelijkheid voor zorgverzekeraars om inzage te krijgen in het medisch dossier van patiënten om fraude aan te pakken. Dit is al mogelijk bij patiënten die zorg afnemen bij zorgverleners die een contract hebben met de verzekeraar. Minister Schippers wil deze inzagemogelijkheid nu verder uitbreiden. Het steekt des te meer dat het medisch beroepsgeheim steeds verder afbrokkelt omwille van het bestrijden van fraude dat voor het overgrote deel niet door verzekerden wordt gepleegd en bovendien minder dan 1% van de totale zorgkosten bedraagt.

Lees verder op de  site van Bits of Freedom. Daar kan ook worden gestemd: www.bitsoffreedom.nl

Voorstelling Big Brother is watching you in de Stadsschouwburg van Amsterdam op maandag 14 november

De uitreiking van de Big Brother Awards balanceert op de grens tussen theater en prijzenceremonie. In het programma Big Brother is watching you vol echte mensen, bizarre feiten en vlijmscherpe kritiek, worden de grofste privacyschenders van 2016 in de schijnwerpers gezet. Een groep schrijvers, muzikanten en acteurs laat zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving, AIVD-richtlijnen en patiëntendossiers.
Met Daan Windhorst, Oscar Kocken, Lotte Driessen, Mark Kraan, Jan Groenteman, Keez Groenteman, Aron Raams en Daniel Rose.
Aanvang: 20.30 uur. Entree € 25,-

Wilt u hier bij zijn? Koop een ticket op: https://bba2016.bof.nl

U P D A T E

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers en de gemeente Rotterdam zijn de winnaars van de Big Brother Award 2016. Dat is bekend gemaakt op 14 november 2016 tijdens de prijsuitreiking in de Stadsschouwburg van Amsterdam.
Edith Schippers wint de Publieksprijs en de gemeente Rotterdam de Expertprijs. Edith Schippers omdat ze het medisch beroepsgeheim verder afbrokkelt, terwijl de gemeente Rotterdam op basis van inkomen en geheime politie-informatie besluit wie waar mag huren. De positieve privacyprijs, de Felipe Rodriguez Award, gaat dit jaar naar Open Whisper Systems, het bedrijf dat WhatsApp hielp bij het beveiligen van de communicatie van ruim een miljard gebruikers en de eigen versleutelde chatapp Signal maakte.

Lees verder op Bit of Freedomhttps://www.bitsoffreedom.nl

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer