Actie ‘Leraar gezocht’ van start in Zuid-Nederland

Acties Leraar gezocht en Investeer in onderwijs

De Algemene Onderwijsbond (AOb) gaat door met actievoeren voor meer investeringen in het onderwijs. Op 19 augustus 2019 wordt in Zuid-Nederland als daar de scholen weer beginnen, gestart met de actie Leraar gezocht. AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen: “We laten het er niet bij zitten”.

Om het kabinet te laten weten dat er meer investeringen nodig zijn, slaat AOb de handen ineen met CNV, FNV Overheid en Onderwijs, Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv), PO in Actie, VO in Actie, Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), Leraren in Actie (LIA), Ouders&Onderwijs en Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Met man en macht zoeken naar leraren

Schooldirecteuren zitten met hun handen in het haar en zoeken met man en macht naar leraren. Veel scholen krijgen de formatie amper rond en dan zal het lerarentekort de aankomende jaren nog groeien. Ook in het voortgezet onderwijs is het lastig om genoeg bevoegde leerkrachten te vinden en dan is er in het hele onderwijs nog de hoge werkdruk.

Daarom komt de AOb samen met de andere organisaties in actie. In alle regio’s worden spandoeken opgehangen waarop staat: ‘Leraar gezocht’ om aandacht te vragen voor de tekorten. Ook komt er een commercial die wordt verspreid via sociale media en bij de programma’s van Uitzending gemist om de boodschap aan te kaarten bij het grote publiek.

Debat vier grote steden

Vooral de vier grote steden hebben last van het lerarentekort. In de onderwijsweek – voorafgaand aan de Dag van de leraar op 5 oktober 2019 – houdt de AOb daarom in de vier grote steden een debat met de lokale politiek over de ernst van het tekort en mogelijke oplossingen. De data daarvoor staan vast. Zodra bekend, volgen het volledige programma en info over exacte locatie en aanvangstijd op de site van AOb.

Maandag 30 september – Den Haag
Dinsdag 1 oktober – Amsterdam
Woensdag 2 oktober – Utrecht
Donderdag 3 oktober – Rotterdam

Verkiezingen maart 2021

Al dit najaar starten de politieke partijen met het formuleren van hun verkiezingsprogramma’s. Natuurlijk lobbyt de AOb op alle niveaus voor investeringen in het onderwijs, maar AOb-leden die zijn aangesloten bij een partij, kunnen dat ook zelf lokaal doen op bijeenkomsten waar de verkiezingsprogramma’s worden samengesteld of besproken.

Voor de acties #leraargezocht zijn voortdurend mensen nodig. Wie wil meedoen als actie-vrijwilliger kan zich aanmelden door het formulier in te vullen op de site van AOb: www.aob.nl/formulier/word-vrijwilliger-en-help-mee-bij-acties/

Ga naar www.aob.nl/leraargezocht voor meer informatie over de actie, downloaden van posters en bekijken van video

Lees ook het nieuwsbericht waarin AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen pleit voor een meerjarig investeringsplan. www.aob.nl/nieuws/aob-voorzitter-verheggen-we-laten-het-er-niet-bij-zitten/

Word vrijwilliger en help bij acties: www.aob.nl/formulier/word-vrijwilliger-en-help-mee-bij-acties/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer