Van Buiten naar binnen: Stichting Beroepseer ontwikkelt Leergang Ambtelijk vakmanschap

Stichting Beroepseer gaat in 2020 aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van de Leergang Ambtelijk vakmanschap voor de publieke organisatie. Dat doen we niet alleen, maar in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Tilburg Institute of Governance, Nationale Ombudsman, Ombudsman Metropool Amsterdam, Maas theater en dans en Centrale voor Middelbare en Hogere Functionarissen (CMHF).

We gaan dit jaar op zoek naar twee pilotorganisaties: een gemeente en een rijksuitvoeringsorganisatie. De leergang richt zich op een groep van vijftien medewerkers van wie verwacht wordt dat ze meer van buiten naar binnen gaan werken en/of zich daar meer in willen bekwamen. De leergang duurt drie à vier maanden en krijgt vorm in veertien dagdelen.
Op verschillende momenten worden leidinggevenden van de organisatie uitgenodigd om aan te schuiven en in gesprek te gaan over de (gebruikelijke en gewenste) manieren van werken.

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Maurits Hoenders: m.hoenders@beroepseer.nl

Doel van de Leergang

 Met de opkomst van ʻde participatiesamenlevingʼ en de noodzaak om gezamenlijk aan maatschappelijke taken te werken, wordt van ambtenaren en ambtelijke organisaties verwacht dat zij in toenemende mate ‘van buiten naar binnen werken’ – responsief en netwerkend, verbindend en integraal. Dit kunnen zij doen door zoveel mogelijk aan te sluiten bij initiatieven van burgers en door samen met maatschappelijke partners taken in kaart te brengen en aan te pakken. Samenwerking is noodzakelijk, met inwoners, bedrijfsleven en instellingen, intensiever dan ooit tevoren.

Hedendaags ambtelijk vakwerk vergt een combinatie van rolbesef en verantwoordelijkheidsgevoel, democratisch kompas en organisatorisch-bestuurlijk inzicht, en coöperatieve en creatieve vaardigheden. Doel van de Leergang is hieraan bij te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer