Uitnodiging: Nationaal Alternatieven-lab Écht doen wat nodig is

Nationaal Alternatieven-lab Écht doen wat nodig is

Voor gemeenten met lef

Hoe organiseer je met lef in het sociaal domein?

Vanuit de overtuiging dat de transformatie kan slagen

Jeugdwet, Wmo, Participatiewet

De transformatie van het sociaal domein vraagt om gemeenten die organiseren met lef.  Als gemeenten lef tonen in beleid en uitvoering kunnen jeugdhulporganisaties, maatschappelijke en zorgorganisaties, vernieuwende initiatieven en professionals in de praktijk ook lef tonen. De gemeente schept de juiste voorwaarden om écht te doen wat nodig is, de uitvoerende organisaties en professionals kunnen de professionele ruimte vervolgens benutten.

Stichting Beroepseer en de gemeente Oude IJsselstreek willen met het lab van donderdag 28 januari 2021 moedige gemeenten ondersteunen om niet alleen te sturen op financiën en output maar om te kijken wat écht nodig is om de kwaliteit van ondersteuning en hulp in het sociaal domein te vergroten.

Programmaoverzicht + Aanmelden

Doelen

  • Concrete voorwaarden voor organiseren met lef in kaart brengen
  • Moedige gemeenten met elkaar en met organisaties/aanbieders/vernieuwers verbinden

Het programma bestaat uit sprekers en workshophouders met kennis over en ervaring met organiseren met lef, anders contracteren en inkopen, vernieuwing in het sociaal domein, anders organiseren en anders verantwoorden. De workshops stimuleren anders handelen door overdracht van kennis uit de wetenschap en de praktijk.

Waar en hoe lang?  > Het programma wordt in verband met de coronacrisis volledig digitaal aangeboden. Daarover ontvang je na aanmelding nadere informatie.

Het programma duurt van 10.30 tot 16.00 uur.

Voor wie? > Lokale politieke bestuurders, beleidsmakers, bestuurders maatschappelijke en zorgorganisaties, beleidsambtenaren, uitvoerende ambtenaren, vernieuwers, wetenschappers/onderzoekers, uitvoerende professionals, cliëntenraden, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen.

Inschrijven? > https://www.oude-ijsselstreek.nl/form/aanmeldformulier-symposium-echt- Na aanmelding krijg je een inschrijfbevestiging met praktische informatie.

Vragen? > Neem contact op met Gerard van Nunen van Stichting Beroepseer via g.vannunen@beroepseer.nl

Info delen? > Gebruik deze PDF om informatie over het Nationaal Alternatieven-lab Écht doen wat nodig is in je eigen netwerk te verspreiden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer